bird
vrijdag 27 januari | 14.52 uur

Echtpaar van Ooijen - Dekkers zestig jaar getrouwd

18-01-2023 11:51
uur
Door: Marlou van Dijk
vanooijen_dekkers_60jaar_getrouwd
Locoburgemeester Gijs van Leeuwen feliciteerde het echtpaar van Ooijen - Dekkers met hun zestig jarig huwelijk

NEDERHEMERT - Bets van Ooijen - Dekkers en Aart van Ooijen uit Nederhemert zijn zestig jaar getrouwd. Locoburgemeester Gijs van Leeuwen feliciteerde het echtpaar op maandag 16 januari en nam een mooie bos bloemen mee.

Bets wordt in maart tachtig jaar. Dan vieren ze een dubbel jubileum met een feest in het dorpshuis in Nederhemert. Het echtpaar kreeg tien jaar eerder ook al de burgemeester op bezoek toen zij hun 50-jarig jubileum vierden.

De gezondheid van Bets (79) en Aart (83) is gelukkig nog goed. Het stel - geboren en getogen in Nederhemert - is altijd zeer actief geweest bij de verenigingen in het dorp. Aart was actief bij de brandweer en Bets bij de muziek, het toneel. ‘Eigenlijk alles wel,” vertelt Bets. “Aart houdt van puzzelen en legt graag grote legpuzzels.” Zelf is ze actief bij de seniorengym en doet aan koersbal.

Het echtpaar leerde elkaar kennen op de dijk in Nederhemert. In 1960 kregen ze verkering en drie jaar later trouwden ze. Bets en Aart hebben drie dochters, acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Die wonen niet in het dorp, maar wel redelijk in de buurt.

Op hun trouwdag kregen de jubilarissen naast de locoburgemeester, de buren en wat familie op de koffie. De zondag ervoor kwamen de kleinkinderen langs en zo werd het zestig jarige huwelijk toch alvast een beetje gevierd.

Tags

ZESTIG JARIGHUWELIJK,NEDERHEMERT,JUBILEUM