bird
vrijdag 29 maart | 02.01 uur

Echtpaar Van Erven viert 65-jarig huwelijk

28-09-2021 11:25
uur
Door: Martin van Hemert
280921_FotoHQ_bruidspaar-1
• Locoburgemeester Willem Posthouwer bij het echtpaar. Foto: Joost Broeksteeg

GAMEREN - Voor het echtpaar Van Erven was het maandag een heugelijke dag. Zij vierden namelijk hun 65-jarige huwelijk, in het bijzijn van locoburgemeester Willem Posthouwer.

Henk van Erven en Gerry Donker-Van Erven zijn beide negentig jaar. Het echtpaar woont tegenwoordig in zorgcentrum 't Slot in Gameren, de thuisgrond van Gerry. Daarentegen is Henk van origine - zoals dochter Annette het omschrijft - 'een echte échte Bommelaar'. In het dagelijks leven werkte hij als wegenwacht.

"En dan ook echt een wegenwacht in hart en nieren. Het gebeurde regelmatig dat hij tot 0.00 uur dienst had en dan toch pas om 1:00 uur thuiskwam, omdat hij nog iemand na diensttijd had geholpen. Hij stond altijd klaar om iedereen te helpen."

Specialer
De twee vieren dit jaar hun 65-jarige huwelijk en dat mag met recht een mijlpaal worden genoemd. "Het is een hele speciale dag. Dat we zestig jaar getrouwd waren was al heel bijzonder, maar dit is nóg specialer."

De eerste ontmoeting staat de twee nog helder voor de geest. Op de schaatsbaan in Gameren kwamen de twee elkaar voor het eerst tegen. Ze bleven daarna tot in de late uurtjes op de schaatsbaan hangen. De daaropvolgende dagen voltrok datzelfde ritueel zich weer, totdat op een avond Henk besloot om Gerry thuis te brengen. Er ontstond steeds meer een vriendschappelijke band en die groeide op een gegeven moment uit tot de relatie die vandaag de dag nog altijd volop in leven is.

Scherp
65 jaar geleden gaven Henk en Gerry elkaar het jawoord en de rest is inmiddels geschiedenis. Het nageslacht bestaat uit twee kinderen - Annette en Egon - en vier kleinkinderen; drie meisjes en een jongen. En ondanks het feit dat het echtpaar in zorgcentrum 't Slot woont, zijn de twee nog prima bij de tijd, vertelt dochter Annette: "Mijn vader heeft wat extra fysieke zorg nodig, maar mentaal zijn ze allebei nog erg scherp."

"Mijn vader kijkt naar de televisie, volgt de politiek, doet aan televisiequizzen mee. En mijn moeder volgt het ook allemaal en vindt het leuk om mee te kijken", aldus Annette, die weet dat haar vader en moeder blij zijn met het bezoek van locoburgemeester Posthouwer: "Dat vinden ze heel speciaal."

Tags