bird
maandag 11 december | 14.38 uur

Echtpaar Van Beek 60 jaar getrouwd: 'Gelukkig is ons koppie nog goed'

23-11-2022 11:18
uur
Door: Martin van Hemert
231122_AnnekeenAadvanBeek
Locoburgemeester Zondag bracht Anneke en Aad een bezoek. Foto: Koen Vandenput

GAMEREN - Aad en Anneke van Beek waren dinsdag zestig jaar getrouwd. Vanwege die gelegenheid bracht locoburgemeester Kees Zondag het in Gameren woonachtige echtpaar een bezoek. 

Al 66 jaar delen Aad van Beek uit Leiden en Anneke Hogeboom uit Wassenaar lief en leed met elkaar. "Want we hebben eerst zes jaar verkering gehad. Zo ging dat vroeger", vertelt Anneke glimlachend. Het is haar niet aan te horen dat ze inmiddels 82 jaar is en datzelfde geldt voor haar 85-jarige man Aad. Het stel woont inmiddels alweer 25 jaar in Gameren, waar ze het erg goed naar hun zin hebben en vooral genieten van hun fraaie tuin.

Jammer genoeg kan Aad daar vanwege een heupoperatie niet zelf meer aan werken. "We kunnen niet meer zoveel als we zouden willen, maar we mogen ons gelukkig prijzen dat ons koppie nog goed is. Dat is heel belangrijk", vindt Anneke.

Geraniums
Zo zat Anneke tot voor kort in het bestuur van de landelijke vrouwenvereniging Vrouwen van Nu, maar heeft ze inmiddels het stokje overgedragen. Ze is daarentegen wel nog steeds lid. Tijd om te vervelen hebben de twee volgens Anneke niet: "We hebben genoeg te doen en hoeven niet achter de geraniums te gaan zitten. Dan word je immers vanzelf snel oud."

Aad en Anneke hebben het zestigjarig huwelijk op een mooie manier gevierd: "We zijn met onze drie kinderen en twee kleinkinderen uit eten geweest, dat maakt het extra speciaal. Het was een hele mooie dag."

Tags

Van Beek,60-jarig huwelijk

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie