bird
donderdag 25 april | 09.21 uur

Echtpaar Jonkers 60 jaar getrouwd

13-09-2021 11:06
uur
Door: Martin van Hemert
DSC09098-1
Foto: Tido Mureddu

GAMEREN - Gijs en Ina Jonkers kregen op dinsdag 7 september burgemeester Pieter van Maaren op bezoek. Het in Gameren woonachtige echtpaar is namelijk zestig jaar getrouwd.

83 jaar zijn Gijs en Ina Jonkers inmiddels, maar ze zijn nog steeds net zo gek op elkaar als vanaf het moment dat ze elkaar op de ijsbaan in Gameren ontmoetten. "Daar sloeg de vonk meteen over en het zit nog steeds goed. Gijs is een hele lieve en zachtaardige man", vertelt Ina glimlachend. Anderhalf jaar na die eerste ontmoeting trouwden de twee. Gijs werkte als arbeidstechnicus en Ina werd huisvrouw, na eerst in de verpleging te hebben gewerkt.

Trots
Tijdens hun huwelijk kregen ze vijf kinderen: drie zoons en twee dochters en daaruit voort kwamen weer negentien kleinkinderen en inmiddels ook achttien achterkleinkinderen. "Het is een leuk stel en ik ben er trots op", vertelt Ina, die trots vermeldt dat alle kinderen dinsdag ook van de partij waren. "Het was heerlijk weer, we hebben lekker buiten gezeten en ze vonden het allemaal fantastisch. En de burgemeester is ook een leuke man." Uiteraard hopen Gijs en Ina dat zij ook een volgende jubileum mogen vieren, "maar we zijn blij met iedere dag."

Tags