bird
donderdag 28 maart | 20.28 uur

DSC verlengt contract met hoofdtrainer Robin Verheijden

05-01-2022 14:45
uur
Door: Martin van Hemert
050122_RobinVerheijde-1
• Robin Verheijden (links) en DSC-voorzitter Arnold Verbeek. Foto: aangeleverd

KERKDRIEL - De samenwerking tussen DSC en Robin Verheijden is met één seizoen verlengd. Verheijden is momenteel bezig aan zijn eerste maanden als hoofdtrainer van de Kerkdrielse zondagderdeklasser.

De club is naar eigen zeggen tevreden met de eerste maanden van deze 'jonge, debuterende' trainer. "Er is een goede click tussen de groep en Robin. De resultaten bevestigen dit nog niet, maar dat komt vanzelf wel weer. Door de corona-perikelen met geblesseerde en half fitte spelers is het inpassen van jeugdspelers wat moeizamer waardoor Robin nog niet zijn stempel op de groep heeft kunnen drukken", zo stelt DSC.

Aderlating
Ook het stoppen van keeper Tom van Geffen - die naast zijn meer dan gemiddelde kwaliteiten ook met zijn ervaring en persoonlijkheid een belangrijke rol had in het groepsproces - is volgens de club een behoorlijke aderlating, 'maar wie de jeugd heeft, heeft ook de toekomst'. "Mede daarom is Robin op dit moment de ideale trainer voor DSC."

Ontwikkeling
Het eerste elftal van DSC is recentelijk verjongd, als resultaat van het zogeheten 'jeugdbeleidsplan'. "Tien jaar geleden is DSC gestart met het jeugdbeleidsplan, waarin veel aandacht geschonken wordt aan kwalitatieve, maar ook kwantitatieve ontwikkeling. De eerste lichtingen van dit jeugdbeleidsplan stromen inmiddels in bij de selectie. Robin Verheijden ziet daarom volop perspectief om met deze jonge en gretige groep iets neer te gaan zetten", aldus DSC, dat momenteel de tiende plaats in de derde klasse C bezet.

 

Tags

DSC,Robin Verheijden