bird
dinsdag 23 april | 23.23 uur

Drie wethouders openen klimaatexpositie

04-10-2021 11:39
uur
zondvloed-1
• De expositie is te zien in Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. (foto: aangeleverd)

HEEREWAARDEN - De wethouders Erik van Hoften van de gemeente Maasdriel, Willem Posthouwer van Zaltbommel en Rene Cruijsen van West Maas en Waal hebben zaterdag de klimaatexpositie 'Na ons de zondvloed..?' geopend in Bezoekerscentrum De Grote Rivieren.

Onderdeel van de expositie is onder andere een 'Klimaattunnel'. Bezoekers kunnen hier door heen lopen en de klimaatontwikkelingen zien, horen en voelen.

Klimaatmaatregelen
De expositie schets een beeld van de klimaatmaatregelen die de gemeenten in de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal nemen om de veranderingen de baas te blijven. Daarnaast is te zien hoe wij allemaal zelf een steentje bij kunnen dragen.

Dijkverbetering
'Na ons de Zondvloed..?' toont ook de plannen van Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland voor dijkverbetering en Ruimte voor de Rivier.

Kinderen
Voor de schooljeugd is een klimaatlab en een waterlab ingericht. Hier kunnen kinderen op een leuke manier beleven en ontdekken. Met verschillende proefjes kunnen ze zelf zien hoe de natuurkundige processen met betrekking tot klimaatverandering verlopen.

Openingstijden
Het Bezoekerscentrum is elke zondag open van 12:00 tot 16:00 uur. In de herfstvakantie (25 t/m 29 oktober) is het elke dag open van 10:00 tot 16:00 uur. Toegang is 5 euro voor volwassenen, 2,50 euro voor kinderen.

www.bcdegroterivieren.nl

 

Tags

klimaatexpositie,de grote rivieren,na ons de zondvloed