bird
maandag 30 november | 12.34 uur

Drie plannen voor herinrichting Mgr. Zwijsenplein

12-11-2020 10:30
uur
gemeentehuisklein-10-11
Foto: Bommelerwaardgids

KERKDRIEL – Het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel gaat op de schop. MTD Landschapsarchitecten heeft drie varianten ontworpen voor de nieuwe inrichting, waaronder een autovrij plein. Inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden kunnen daar tot 14 december een reactie op geven.

Volgens wethouder Erik van Hoften liggen er nu drie varianten ‘waar we trots op mogen zijn’: “Uiteindelijk moet er straks een prachtig plein ontstaan waar het voor iedereen goed toeven is en waar we als Maasdrielenaren trots op kunnen zijn.”

In een filmpje op YouTube geeft Van Hoften een toelichting en zijn schetsen van de alle drie de varianten te zien.

Variant 1: tussen kerk en raadhuis
Het plein wordt opgedeeld in drie delen. Een pleindeel aan de voorzijde van het raadhuis (oude gemeentehuis) met de monumentale platanen en een waterpartij. Een middendeel met parkeerplaatsen en een pleindeel met een openbare kerktuin met podium en zitelement aan de Teisterbandstraat. In deze variant is er plek voor 72 parkeerplaatsen.

Variant 2: de groene loper
Deze variant gaat uit van het verleggen van de rijbanen. Hierdoor ontstaat een mooie groene verblijfsstrook met een waterelement in het midden en brede trottoirs aan de zijkanten van het Mgr. Zwijsenplein. Ook hier kunnen bezoekers aan het plein elkaar ontmoeten aan de rand van de groene, openbare kerktuin, en verblijven op één van de lange zitbanken. Aan één zijde van het plein is plek gereserveerd voor 45 parkeerplaatsen.

Variant 3: autovrij dorpsplein
Een autovrij dorpsplein. Een langwerpig tapijt van mooie keitjes zal worden uitgerold, waarin bestaande en nieuwe bomen een prominente plek krijgen. Er is plek voor lange houten zitbanken, mooie lichtmasten, een waterelement en een ontmoetingspodium. Ook in deze variant wordt de groene kerktuin openbaar. In deze variant zijn 31 parkeerplaatsen opgenomen.

Reageren
Reageren kan door het invullen van de ansichtkaart, die deze week met het Carillon wordt verspreid, door het invullen van het reactieformulier op de website van de gemeente of door te e-mailen naar: centrumgebied@maasdriel.nl

Tags

mgr zwijsenplein,herinrichting mgr. zwijsenplein,centrum kerkdriel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2