bird
donderdag 25 april | 07.26 uur

Dorpshuis 'Ons Huis' in Well officieel geopend

13-09-2021 14:04
uur
Door: Martin van Hemert
130921_OnsHuis-1
• Foto: Henk de Koning

WELL - Het volledig gerestaureerde dorpshuis 'Ons Huis' in Well is zaterdag officieel geopend. Dat gebeurde onder toeziend oog van locoburgemeester Jan-Hein de Vreede en wethouder Erik van Hoften.

Een mijlpaal voor het dorp Well, zo mag de heropening van het dorpshuis gerust worden genoemd. Nadat in 2014 bekend werd dat het dorpshuis zou moeten sluiten, werden er plannen gemaakt. Na veel overleggen en het nodige oponthoud, startten de werkzaamheden in mei vorig jaar. Van Hoften zorgde destijds voor het startschot: “Ik kan me de eerste paal die ik mocht boren nog goed herinneren. Het was die dag bloedheet en daar stond ik in mijn pak, helm op, kistjes aan. Maar wat een mooi moment was het, het opnieuw ontstaan van dit prachtige huis voor het dorp”, aldus de wethouder.

Duurzaamheid
Van Hoften benadrukt dat er bij de renovatie ook aan duurzaamheid is gedacht. “Het dorpshuis is gas-loos gemaakt, wordt verwarmd door warmtepompen en zonnecollectoren. Het dak en de vloer zijn geïsoleerd en overal zijn nieuwe kozijnen en beglazing gebruikt. 'Nul' op de meter. En daar ben ik - als wethouder duurzaamheid - trots op en blij mee.” 

Meedenkend
Van Hoften sprak ook zijn dank uit richting het bestuur: "Een bestuur dat eigenhandig de complete inrichting van het dorpshuis heeft geregeld. Subsidies en potjes wist te vinden en aan te boren. En dat altijd aanspreekbaar was, constructief en meedenkend. Dat verdient een groot applaus."

Tags