bird
maandag 23 november | 20.30 uur

Dorpsfilm over Gameren (1968) op Omroep Gelderland

20-11-2020 12:25
uur
Gastarbeider uit Gameren-2
• De Italiaan Casalo werkte in 1968 in de steenfabriek. (Foto: Omroep Gelderland)

GAMEREN – Omroep Gelderland toont donderdag 26 november om 17:20 uur de film ‘Ons Dorp Gameren’. Over gastarbeiders, gangsters, oud-melkboer Jan ‘De Poes’ en zijn vrouw Henke ‘de kat’ en nog veel meer.

De Italiaan Casalo was in 1968 de enige gastarbeider in het dorp. Hij werkte in de plaatselijke steenfabriek. De RUGA-fabriek was één van de drie baksteenbakkers van de firma De Ruiterwaard met vestigingen in Herwijnen en Tricht.

Het Gulden Schot
Ook schietvereniging Het Gulden Schot, die nog steeds bestaat, komt in beeld.

De opnames lijken op een maandag te zijn gemaakt, gezien de vele was aan de lijn.

Kleuterschool
Fraai is ook om te zien dat bijna alle kinderen van de kleuterschool op bezoek gaan bij een zieke klasgenoot. Alleen de juf mag naar binnen met een fruitmand en alle kleuters verdringen zich voor het raam om naar het zieke jochie te zwaaien.

Jan 'de Poes'
Oud-melkboer Jan ‘de Poes’ en zijn vrouw Henke ‘de Kat’ zijn kort, maar vrolijk dansend te zien voor de deur van hun woning.

Verenigingen
Ook het Gamerensche verenigingsleven presenteert zich nadrukkelijk voor de camera: de gemengde zangvereniging Marijke, voetbalclub GVV’63, wandelclub De Waalkanters, de Christelijke Plattelandsvrouwen Bond, muziekvereniging Prinses Juliana en natuurlijk de met hengels uitgeruste visclub.

Terugkijken
Meer informatie staat op de website. De aflevering terugkijken kan via Uitzending Gemist.

Tags

omroep gelderland,dorpsfilm gameren

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2