bird
woensdag 24 april | 09.07 uur

Diverse horecabedrijven Zaltbommel gaan zaterdag open

13-01-2022 15:54
uur
Door: Britta Alink
horeca-3
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – Minstens drie horecabedrijven in de gemeente Zaltbommel hebben donderdag aangekondigd dat zij zaterdag de deuren weer openen.

Daarmee lopen ze vooruit op de coronapersconferentie van vrijdag. Tijdens die persconferentie maken premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers waarschijnlijk versoepelingen bekend van de coronamaatregelen. Verwacht wordt dat winkelen op afspraak weer mogelijk wordt en dat de kappers hun deuren mogen openen. Ook komen er waarschijnlijk versoepelingen voor onderwijs en sport. Maar voor de horeca lijkt er voorlopig niets te veranderen.

Halosta
Voor café Halosta in Aalst is de maat nu vol. “Wij vinden het zonde dat onze mooie kroeg nu leeg staat en hebben wel weer eens zin in een feestje”, schrijft de eigenaar op Facebook. “We zijn het kortom zat en daarom gaan we lekker open. Iedereen, maar dan ook iedereen is welkom en de entree is gratis.” De uitbater kondigt voor aanstaande zaterdag een ‘Hollandse avond’ aan met de zangers Willem de Jong en Jeroen van Zelst.

't Stoepke
Ook ’t Stoepke in Gameren gaat zaterdag weer open. “Aangezien wij met de horeca al twee jaar de lul zijn, willen we nu duidelijk maken dat het zo niet langer gaat”, staat te lezen op Facebook. “Continu wordt de horeca afgescheept als de dader, terwijl de meeste besmettingen elders plaatsvinden.”

Genoeg geweest
In Gameren kondigt ook ’t Ouwe Mestershuis aan zaterdag open te zijn. “Het is genoeg geweest”, staat in een bericht op Facebook. “We zijn er klaar mee en hopen dat alle ondernemers in de gemeente Zaltbommel en omstreken met ons meedoen. Iedereen is welkom. Tot zaterdag!”

Langetermijnvisie
De burgemeesters van de veertien gemeenten van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, waaronder Zaltbommel, hebben donderdag een motie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten unaniem gesteund. Daarin wordt het kabinet opgeroepen te bekijken onder welke voorwaarden de samenleving weer open zou kunnen en wordt opgeroepen een langetermijnvisie op coronabestrijding te ontwikkelen.

Begrip
Voorzitter Hubert Bruls van de Veiligheidsregio kondigt wel aan dat gemeenten dat wat na 14 januari als regels geldt zullen handhaven. “En dat doen we zoals we dat altijd hebben gedaan”, aldus Bruls. “Met begrip voor de situatie, in overleg en alleen bij bewuste en evidente overtredingen treden we op.”

Tags

coronamaatregelen,horeca zaltbommel