bird
zaterdag 20 april | 17.04 uur

Diverse afsluitingen op de rol vanwege doortrekken Maas-Waalweg

06-06-2023 16:18
uur
Door: Martin van Hemert
060623_Maas-waalweg
Archieffoto: Bommelerwaardgids

DELWIJNEN - Vanaf maandag 12 juni tot en met zondag 5 november wordt de kruising Maas-Waalweg/Delwijnsestraat in Delwijnen voor diverse periodes afgesloten.

Al het verkeer tussen Delwijnen en Wellseind wordt tijdens de perioden van afsluiting omgeleid via Nederhemert-Noord. Al het verkeer richting Nederhemert-Noord en Aalst wordt omgeleid via de N322 en de Maas-Waalweg.

De eerste afsluiting is van 12 tot en met 16 juni. De kruising is dan afgesloten voor al het verkeer, dus ook voor fietsers. Na deze week is de weg weer open, maar is er wel enige hinder vanwege werkzaamheden. Van 21 augustus tot en met 5 november wordt de kruising voor een langere periode afgesloten voor al het verkeer, inclusief fietsers. In die periode wordt namelijk de rotonde aangelegd. Om dit te doen worden er kabels en leidingen verlegd. Na de zomervakantie wordt het asfalt verwijderd en duikers aangelegd.

De werkzaamheden zijn nodig in verband met het doortrekken van de Maas-Waalweg tot aan de Molenachterdijk. Het verkeer rijdt dan niet meer over de Maasdijk, waardoor het op de dijk veiliger wordt voor fietsers, zo is het idee.

Tags

Maas-Waalweg,Delwijnen