bird
vrijdag 19 april | 15.27 uur

Diverse activiteiten in Bommelerwaard tijdens Nationale beweegweek

03-05-2023 12:07
uur
Door: Martin van Hemert
010523_beweegactiviteit Nat. Balkondag
Ouderen worden op diverse manieren gestimuleerd om te bewegen. Foto: aangeleverd

BOMMELERWAARD – Welzijn Bommelerwaard organiseert tijdens de Nationale beweegweek voor ouderen van 8 tot en met 12 mei verschillende activiteiten in de Bommelerwaard. 

Speciaal voor senioren wordt de Nationale beweegweek voor ouderen georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. Met een speciale oproep van Olga Commandeur: "Kom van je bank af en ga op 'beweegvisite', want de eerste stap van ‘helemaal niet bewegen’ naar ‘een beetje meer bewegen’, leidt tot de grootste gezondheidswinst. De positieve effecten van bewegen werken volgens een stijgende lijn: meer beweging is dus altijd beter", zo stelt de oud-atlete die vooral bekend is als presentatrice van het tv-programma Nederland in Beweging.

Meedoen
Nick Linnenbank, buurtsportcoach van team Spel& onderschrijft deze uitspraken: "Mijn doel is dat senioren in de Bommelerwaard zich bewust worden van alle voordelen van in beweging komen én te blijven. Het programma dat ik heb opgesteld voor deze beweegweek heeft voor ieder wat wils. Van bewegen vanaf je stoel tot een fietsactiviteit en wandelcafés. Ik hoop echt dat veel mensen daadwerkelijk van de bank afkomen en meedoen."

Afsluiter van de Nationale beweegweek in de Bommelerwaard is de succesvolle Nationale balkon beweegdag. Op deze dag gaat buurtcultuurcoach Mariëlla van Heck met zanger Loek den Elzen langs de dorpen en wijken voor bewegen op echte smartlappen toppers van nu en vroeger.

Inschrijven
Op www.welzijnbommelerwaard.nl is de flyer met alle activiteiten te vinden (bij agenda). Alle activiteiten zijn gratis; voor sommige activiteiten is inschrijven wel noodzakelijk. Dit kan via emailadres nlinnenbank@welzijnbommelerwaard.nl, door te bellen met buurtsportcoach Nick via telefoonnummer 06-20738721 of via www.bommelerwaardbeweegt.nl

Tags

Nationale beweegweek,Welzijn Bommelerwaard