bird
vrijdag 19 april | 20.16 uur

Dirma Bloem & Stijl heeft Duurzaam Goud

02-11-2020 08:45
uur
Door: Britta Alink
dirma-2
• Dirma Stam opende haar winkel vijf jaar geleden. (Foto: Koenvandenput)

HEDEL - Het is vrijdag de dertiende november precies vijf jaar geleden dat Dirma Stam haar winkel 'Dirma Bloem & Stijl' opende in Hedel. Onlangs behaalde ze het Duurzaam Goud certificaat.

Het grote geplande feest ter ere van het eerste lustrum gaat vanwege corona helaas niet door. Wel heeft Dirma volgende week vrijdag en zaterdag een leuk cadeautje voor alle klanten en kortingsacties.

Als kind wist de nu 32-jarige Dirma al dat ze een eigen bloemenwinkel wilde. Toen ze 15 jaar was kreeg ze een bijbaantje in het toenmalige tuincentrum Floridus in Well. Daar begon ze pas echt te dromen van een eigen luxe bloemenzaak.

Zaltbommel
Zeven jaar geleden was het zover: Dirma huurde een pand op een industrieterrein in Zaltbommel en startte met rouw- en bruidswerk en bloemstukken voor bedrijven.

Hedel
"Maar het liefste wilde ik een eigen winkel", vertelt ze. "En toen kwam ik dit pand tegen." Het pand aan Raadhuis 4 stond al jaren leeg, voorheen was de Rabobank er in gevestigd.

Etalageramen
Dirma viel vooral voor de zestien (!) etalageramen en de hoge plafonds. "In het begin dacht ik 'wat is het groot, hoe krijg ik vol'. Tegenwoordig kom ik wel eens ruimte tekort", lacht ze.

Duurzaamheid
De in Hedel woonachtige bloemiste heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom heeft ze er alles aan gedaan om het certificaat Duurzaam Goud te behalen. Die certificering wordt alleen toegekend als er met minimaal vijftig procent duurzaam geteelde bloemen en planten wordt gewerkt. Maar ook de bezorgauto moet aan milieu-eisen voldoen en het personeelsbeleid moet orde zijn.

Advies aan huis
De afgelopen jaren heeft Dirma Bloem & Stijl een trouwe vaste klantenkring opgebouwd. Die komen niet alleen voor de mooie bloemen, maar ook voor het ruime assortiment aan vazen van onder andere het exclusieve merk Des Pots. Dirma geeft eventueel advies aan huis om te kijken welke vaas het beste past.

Van de coronacrisis heeft ze gelukkig niet veel last gehad. "Juist in deze tijd sturen mensen elkaar graag een boeket of een bloemenarrangement", vertelt ze. "Dat kan prima via onze webshop."

Tags

dirma bloem en stijl,dirma stam