bird
dinsdag 19 maart | 12.33 uur

Digitale bijeenkomst over herinrichting Kasteelplein Hedel

17-06-2021 12:35
uur
kasteelplein
Foto: gemeente Maasdriel

HEDEL – Buro Lubbers presenteert woensdag 30 juni om 19:30 uur het nieuwe ontwerp voor de herinrichting van de kasteelruïne en omgeving in Hedel. Belangstellenden zijn welkom tijdens een digitale bijeenkomst. Aanmelden kan tot 25 juni.

In oktober is een eerste inwonersbijeenkomst gehouden. Onderwerp van gesprek was het ontwerp van het Kasteelplein en het terrein rondom de kasteelruïne: het Kasteelpark.

Suggesties
Met de suggesties van de deelnemers en op basis van gesprekken met werkgroep Kasteelplein Hedel, Stichting Kleindierwandelpark, Hedels Historie en de RK-parochie paste Buro Lubbers het ontwerp aan.

Voorhof
Naast het plein en het park is in het nieuwe ontwerp ook het 'neerhuizinggebied' meegenomen. Dat is het gebied voor de voormalige RK-kerk in Hedel. Neerhuizing betekent voorhof en verwijst naar de vroegere bestemming als voorhof voor het kasteel.

Uitwerking
Alle betrokken partijen staan volgens de gemeente achter het ontwerp dat op 30 juni gepresenteerd wordt. Deelnemers aan de digitale bijeenkomst kunnen hun mening geven en suggesties geven voor de verdere uitwerking van het ontwerp. Deze zomer rondt Buro Lubbers het ontwerp verder af. Vervolgens gaat het naar de gemeenteraad.

Aanmelding
Belangstellenden voor de digitale bijeenkomst kunnen zich tot 25 juni aanmelden door een e-mail te sturen naar kasteelhedel@maasdriel.nl (met vermelding van voor- en achternaam in de mail). Zij ontvangen op 28 juni een bevestiging van de aanmelding, een uitnodiging via Teams om digitaal mee te doen en een korte handleiding van Teams.

Tags

kasteelplein,kasteelruïne,kasteel hedel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie