bird
woensdag 22 mei | 14.08 uur

Deel van bedrijfsverzamelpand in Kerkdriel in de as gelegd (met foto's en video's)

16-04-2024 22:29
uur
160424_brandKerkdriel1
Foto's: Bart Meesters

KERKDRIEL - Een zeer grote brand heeft dinsdagavond delen van een bedrijfsverzamelpand in Kerkdriel in de as gelegd.

De eerste melding over de brand in het pand aan de Nijverheidsstraat kwam rond 21:45 uur binnen bij de meldkamer. In het pand zijn onder meer autoschadebedrijf Jos van Veldhoven en sportschool NC Fit gevestigd. Beide bedrijven zijn zwaar getroffen door de brand.

De brand werd geclassificeerd als 'zeer grote brand'. Een groot aantal korpsen en ruim dertig brandweervoertuigen uit de wijde omtrek kwam ter plaatse om het vuur te blussen. Onder andere de brandweer uit Den Bosch bood ondersteuning met een ladderwagen.

Naast brandweermaterieel zijn ook ambulances opgeroepen. Het is nog niet bekend of er personen in het pand aanwezig zijn of waren en of er gewonden zijn gevallen. Ook de oorzaak van de brand is nog niet bekend.

(Tekst loopt door onder de foto's)


De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid liet in een bericht op Twitter weten dat er veel rookontwikkeling was en riep omwonenden op om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. 

(Tekst loopt door onder de video's)

Beelden: aangeleverd

Roetdeeltjes die in de omgeving van de Nijverheidsstraat zijn neergedaald kunnen door de omwonenden zelf worden opgeruimd en bij het restafval worden gedaan. Het is belangrijk dat daarbij handschoenen worden gebruikt of dat de handen goed worden gewassen.

 Foto's: www.twitter.com/CrisisGLZ

Tags

brand Kerkdriel,autoschadebedrijf