bird
vrijdag 19 april | 09.30 uur

De Vergt viert Burendag voor 'meer verbinding in de wijk'

23-09-2021 13:14
uur
Door: Martin van Hemert
200921_Evelien-1
• Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL – Aanstaande zaterdag is het weer Burendag en daarom staan er het hele weekend activiteiten op het programma in de wijk De Vergt in Zaltbommel. De organisatie hoopt op een doorbraak na de coronaperiode.

Een boeketje bloemen maken, springen op een springkussen, dieren knuffelen; er is aanstaande zaterdag en zondag van alles te doen in het kader van Burendag in De Vergt in Zaltbommel.

Blij
Voor een groot deel is het initiatief afkomstig vanuit de wijkbewoners zelf en daar is Ilse van Eldijk - sociaal makelaar bij Welzijn Bommelerwaard - trots op: "Vorig jaar waren de activiteiten nog zoveel mogelijk op kinderen gericht. Toen beviel het iedereen dat er toch iets gedaan werd. Dit jaar hebben de organisaties en vrijwilligers van alles zelf opgepakt, dus mijn werk was vooral ‘achter de schermen'. En dat er nu iets te doen is voor jong en oud, is heel fijn. Daar word je gewoon blij van.”

Verbinding
Waar vorig jaar nog veel aandacht aan de coronamaatregelen moest worden besteed, is er dit jaar meer vrijheid. Toch streeft Van Eldijk niet naar grote bezoekersaantallen. "We houden het bewust kleinschalig en hopen dat iedereen zijn momentje op de dag kiest om erop uit te gaan. We willen meer verbinding in de wijk creëren en de buurt weer laten leven na corona, we mogen weer! En dan is Burendag de uitgelezen dag om de deuren open te gooien en met zijn allen iets te gaan doen."

www.welzijnbommelerwaard.nl

Tags