bird
woensdag 24 april | 14.51 uur

De Sportwaard ontvangt keurmerk Veilig & Schoon: ‘Houdt iedereen scherp'

07-09-2022 15:33
uur
Door: Martin van Hemert
070922_keurmerk
V.l.n.r.: Kees Zondag, Mariska Hol en Kiki Verhaegen. Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL – De Sportwaard in Zaltbommel heeft woensdag het keurmerk ‘Veilig & Schoon’ ontvangen. Een erkenning waar niet zomaar ieder zwembad aan voldoet.

‘Schone’, afgedekte prullenbakken, plafondplaten die niet kunnen loskomen, een plan met betrekking tot bedrijfshulpverlening; het zijn misschien niet de zaken die de gemiddelde bezoeker als eerste opvallen wanneer ze naar een zwembad gaan, maar het zijn wel allemaal aspecten waar zwembaden op moeten letten wanneer ze in aanmerking willen komen voor het keurmerk ‘Veilig & Schoon’.

(Tekst loopt door onder de foto's)


De Sportwaard in Zaltbommel is nog geen jaar geopend, maar ontving desondanks woensdagochtend de gewilde plaquette. Dat gebeurde uit handen van kwaliteitsmanager Mariska Hol, namens stichting Zwembadkeur.

Goed nagedacht
In het bijzijn van onder meer wethouder Kees Zondag, Sportfondsen-regiomanager Pieter de Groot en Sportwaard-vestigingsmanager Kiki Verhaegen had Hol mooie complimenten over voor De Sportwaard en in het verlengde daarvan voor exploitant Sportfondsen Nederland: “We zijn heel tevreden met hoe Sportfondsen het doet. Er werken mensen met verstand van zaken, onze complimenten.”

Verhaegen weet maar al te goed dat de erkenning daadwerkelijk iets betekent: "Je wordt eigenlijk een paar uur compleet doorgezaagd over hoe je het hebt geregeld en wat je hebt gedaan, maar het is wel heel goed.  Onze medewerkers hebben een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), er wordt gekeken naar ons personeelsbeleid, onze waarden, maar het zit hem ook in de kleine dingetjes, zoals een prullenbak. Dit soort controles houdt iedereen scherp, dat is fijn."

Ook Zondag was als vanzelfsprekend in zijn nopjes met de loftuitingen: “Het is een prachtige accommodatie geworden en dat vinden de inwoners ook. Er wordt erg goed gebruik van gemaakt, we hebben ook goed nagedacht over faciliteiten voor bijvoorbeeld mindervaliden, dus we zijn volgens mij op de goede weg. Het is altijd ‘grappig’ om dan met zo’n keurmerk te zien dat dat gevoel klopt Er is een hoop tijd, geld en zweet ingestoken maar dat betaalt zich op deze manier uit.”

Naast de plaquette ontving De Sportwaard ook een certificaat en een vlag met daarop het logo van Veilig & Schoon.

Tags

Veilig & Schoon,De Sportwaard