bird
dinsdag 26 september | 21.28 uur

De Parel zoekt exploitant: 'Zodat het weer het stralend middelpunt van Rossum wordt'

29-05-2023 10:00
uur
260523_DeParel
Secretaris Monica Sips en voorzitter Peter Verhoeven. Foto: aangeleverd

ROSSUM - Dorpshuis De Parel zoekt een nieuwe exploitant, die zo snel mogelijk kan beginnen. Tot die tijd runt een coördinator van het bestuur het dorpshuis samen met vrijwilligers van de verenigingen.

Het zijn roerige tijden geweest voor het Rossumse dorpshuis. Eerst was er een beheerderswissel vlak voor het begin van de coronapandemie, daarna de pandemie zelf. Vervolgens vertrokken de beheerders plotseling en stapte het bestuur van de vereniging Dorpshuis De Parel op. Inmiddels is er een nieuw bestuur en is het dorpshuis in wat rustiger vaarwater gekomen.

Stuurloos
Het dorpshuis is een vereniging waar acht verenigingen lid van zijn. Het wordt op geen enkele manier gesubsidieerd en houdt al sinds de oprichting in 1969 zelf de broek op. Nadat de beheerder in 2021 opstapte hebben de verenigingen acht maanden zelf de verantwoordelijkheid voor het beheer gedragen. Daarna is een tijdelijke beheerder aangesteld, tot eind mei van dit jaar.

Om te voorkomen dat het dorpshuis na 1 juni stuurloos wordt, is een noodplan in werking gesteld, tot er een nieuwe beheerder is gevonden. "De verenigingen die De Parel gebruiken, krijgen weer zelf de verantwoordelijkheid voor het draaien van het dorpshuis tijdens hun verenigingsavond", licht secretaris Monica Sips toe.

Ervaring
Daarbij is gekozen om vanuit het dagelijks bestuur een coördinator aan te stellen. "Zodoende hopen we de neuzen dezelfde kant op te krijgen en ervoor te zorgen dat we allemaal op dezelfde manier met het dorpshuis en de faciliteiten omgaan." Sips roept ook de inwoners van het dorp op om van zich te laten horen. Iedereen die op welke manier dan ook zijn of haar steentje bij wil dragen, kan contact opnemen met het bestuur via het e-mailadres: dorpshuisdeparel@gmail.com

De zoektocht naar een exploitant gaat ondertussen gestaag door. "We zoeken iemand die graag mensen helpt, nieuwe mogelijkheden ziet, in oplossingen denkt en bij voorkeur ook ervaring heeft in de horeca", aldus Sips. Het bestuur hoopt dat de juiste persoon zich snel meldt. "Zodat De Parel weer het stralend middelpunt van het dorp wordt, waar elke Rossummer zich welkom voelt", aldus Sips.

www.dorpshuisdeparelrossum.nl

Tags

Dorpshuis De Parel,Rossum