bird
vrijdag 29 maart | 07.06 uur

De Grote Rivieren open in herfstvakantie

15-10-2021 15:01
uur
zondvloed-3
• De tentoonstelling 'Na ons de zondvloed...?' is in september geopend. (foto: aangeleverd)

HEEREWAARDEN – Bezoekerscentrum De Grote Rivieren is in de herfstvakantie open. Bezoekers kunnen er onder andere terecht voor de nieuwe klimaatexpositie ‘Na ons de zondvloed…?’

De expositie schetst een beeld van de klimaatmaatregelen die de gemeenten in de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal nemen om de veranderingen de baas te blijven. In een klimaattunnel wordt de klimaatontwikkeling voelbaar, zichtbaar en hoorbaar gemaakt.

Dijkverbetering
Daarnaast is te zien hoe wij allen zelf een steentje kunnen bijdragen. ‘Na ons de zondvloed..?’ toont ook de plannen van Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland voor dijkverbetering en ruimte voor de rivier.

Klimaatlab
Voor kinderen van 4 tot 14 jaar zijn een klimaatlab en waterlab ingericht. In een echte proefopstelling kunnen de kinderen hier allerlei ontdekkingen doen aan water in al haar facetten en antwoord krijgen op vragen als ‘Wat is het verschil tussen dood en levend water’, ‘Hoe maak je rioolwater weer schoon’ en ‘Waarom kunnen sommige waterdiertjes over het water lopen’.

(tekst gaat verder onder de foto)

De herfstvakantie is van maandag 25 t/m vrijdag 29 oktober.

www.bcdegroterivieren.nl

 

Tags

de grote rivieren,na ons de zondvloed