bird
woensdag 24 april | 20.06 uur

De APK voor je lichaam

20-04-2021 11:57
uur
Door: Marlou van Dijk
Alice de Heus
Alice de Heus start met de gezondheidsscan (Foto: Koen Vandenput)

HEDEL - Aandacht voor je gezondheid is belangrijk. Goed eten, rust nemen en voldoende bewegen, maar je kunt meer doen om je immuunsysteem te versterken en virussen aan te pakken. Energetisch therapeut Alice de Heus van Bewust-Zijn praktijk Alice werkt met een gezondheidsscan. Daarmee krijg je direct inzicht in je gezondheid, een soort APK voor het lichaam.

Gezondheidsscan
"Voordat klachten ontstaan, zijn er in een lichaam vaak al langere tijd verstoringen en disbalansen aanwezig”, vertelt Alice. Om deze op te sporen werkt Alice met een geavanceerd en vooruitstrevend Zwitsers apparaat met technologische meet- en behandelsystemen. “Met dit apparaat krijg je een helder beeld van je gezondheid, je energie- en stressniveau en bij ziektes kijken we naar de oorzaak." Dit gebeurt middels elektromagnetische frequenties die door het lichaam heen gezonden worden. Cellen die verstoord zijn geven een lagere trilling terug, die het apparaat analyseert om daarna een behandeling op te stellen.

Inzicht
"Veel mensen gaan pas naar de dokter als ze klachten hebben”, vertelt Alice. “Bij mensen die pijn voelen, stress of klachten hebben, maar niet precies weten waar die vandaan komen, biedt de scan inzicht. De gezondheidsscan werkt ook preventief en zorgt ervoor dat je in je kracht blijft. Met de scan kan ik zien of bijvoorbeeld het immuunsysteem, lymfesysteem of de spijsvertering uit balans zijn of dat een blaas of longen een aandachtsgebied zijn. Dan kunnen we met gerichte therapie, massage of voedingssupplementen aan verbetering werken.”

Aandachtspunten
Een gezondheidsscan duurt precies acht minuten en negentien seconden en wordt als heel prettig ervaren. Via twee elektrodes op je enkels, die op het apparaat aangesloten worden, controleert de gezondheidsscan het lichaam op ruim zeshonderd onderdelen. Je merkt weinig van wat er gebeurt en kunt ondertussen even ontspannen in een comfortabele stoel. Na de scan neemt Alice de resultaten en aandachtspunten door die op de computer in 3D afbeeldingen en grafieken naar voren komen. Alice vertelt: “Je ziet echt wat er in je eigen lichaam speelt. Daarna geeft het apparaat een behandeladvies en stel ik de behandeling in, met zo nodig nog belangrijke aanvullingen.”

Optimale gezondheid
Naast de meting en behandeling geeft Alice advies om je gezondheid optimaal te houden. Wie aanvullend verzekerd is, kan een gedeelte van het bedrag voor de behandeling bij de zorgverzekeraar terugvragen. Ook krijgt Alice vanuit bedrijven meer vraag om de gezondheidsscan uit te voeren, zodat medewerkers vitaal en energiek blijven.

Alice somt nog een keer op waarom een gezondheidsscan interessant is:

  • “Omdat je op deze manier je gezondheid in eigen hand kunt nemen en/of te houden.
  • Om je lichaam in balans te houden.
  • Om meer bewust te worden van je eigen lijf. Je hebt er tenslotte maar één.
  • Om bij klachten, de oorzaak te willen aanpakken. Zodat er echt iets gedaan wordt.
  • Voor een regelmatige APK voor je lichaam, krijgt je auto immers ook.
  • Omdat jij de belangrijkste bent en daar verantwoordelijk voor bent. En die verantwoordelijkheid ook neemt.” 

Bewust-Zijn praktijk Alice
www.praktijkalice.nl

Tags

gezondheidsscan,Bewust-Zijn praktijk Alice,Hedel