bird
vrijdag 26 april | 01.29 uur

Crisisnoodopvang Aalst sluit vroegtijdig: 'Noodzaak is vervallen'

11-05-2022 11:58
uur
Door: Martin van Hemert
IMG_1197
Foto: Bommelerwaardgids

AALST - De crisisnoodopvanglocatie in sporthal De Maayenbogerd sluit op 15 mei de deuren. Daarover zijn omwonenden woensdag door middel van een brief geïnformeerd.

In de brief die ondertekend is door burgemeester Van Maaren wordt gemeld dat de noodzaak van de locatie is komen te vervallen. Een maand geleden liet de gemeente Zaltbommel nog weten dat de crisisnoodopvang maximaal vijf maanden beschikbaar zou blijven, tot maximaal 5 september.

Vanaf 16 mei is de sporthal leeg en weer beschikbaar voor reguliere activiteiten. Daarover zullen verenigingen en de bibliotheek zelf met hun leden contact opnemen. De burgemeester bedankt de omwonenden in de brief voor de 'flexibiliteit, betrokkenheid en hartelijkheid naar de Oekraïense vluchtelingen'.

De gemeente Zaltbommel wil naar eigen zeggen 'uiteraard' blijven bijdragen in de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Daarom zijn er momenteel gesprekken met de eigenaar van een pand in Zaltbommel, dat geschikt is voor noodopvang. Mogelijk gaat het om een bedrijfspand aan de Veilingweg.

Tags

Oekraïne,Maayenbogerd