bird
vrijdag 19 april | 08.29 uur

Contouren nieuw zwembad en sporthal al goed te zien

05-10-2020 13:30
uur
Door: Marlou vann Dijk
zwembad-10
• Tijdens een rondleiding vorige week waren de contouren al goed te zien. (foto: Koen Vandenput)

ZALTBOMMEL - De bouw voor de gecombineerde sporthal en het zwembad in de wijk De Waluwe in Zaltbommel vordert gestaag. De contouren van de toekomstige zwembaden tekenen zich al goed af. Ook de indeling van de sportzaal, opbergruimten en kleedkamers is duidelijk zichtbaar.

Maikel Huisman, uitvoerder bij hoofdaannemer Burgland Bouw, geeft samen met projectleider Gert-Jan van der Maas van de gemeente Zaltbommel en wethouder Kees Zondag een rondleiding over het bouwterrein.

Op schema
Maikel Huisman: “We werken nu met zo’n twintig tot vijfentwintig man aan het zwembad. Als in de kelder de vloeren gegoten zijn, kunnen we met zo’n veertig man aan de gang. We lopen mooi op schema.” Vanaf de Oude Bosscheweg gezien wordt aan de linkerkant het zwembad gebouwd, in het midden zal zich de welkomsthal en de horecagelegenheid bevinden en rechts wordt de sporthal gerealiseerd. “We werken vanuit beide complexen naar elkaar toe. Het rechtercomplex gaat momenteel sneller, omdat de fundering van de zwembaden veel bewerkelijker is.”

Isolatie
Deze week worden de vloeren in het zwembadgedeelte geïsoleerd en de week erop wordt het beton gestort. De betonvloeren zullen dertig centimeter dik worden, de isolatielaag veertien centimeter dik en de schil, de muren, vijftien centimeter dik.”

Ventilatie
Naast isolatie is ook de ventilatie erg belangrijk in een zwembad. Niet alleen vanwege het coronavirus, maar door de kans op condensvorming. Maikel Huisman: “Boven het horecagedeelte komt een technische ruimte van het formaat zeecontainer, waar de afzuig- en blaasinstallatie geplaatst worden om goed te ventileren en condensvorming te voorkomen.”

Grondwater
Een belangrijk aandachtspunt tijdens de bouw is de afvoer van grondwater. Maikel Huisman: “Toen we net begonnen hadden we hier zo’n elf tot twaalf pompen staan die 250 liter water afvoerden. Nu doen we dat nog met zes. De pompen zijn erg belangrijk, omdat ze ervoor zorgen dat het hier niet onder water komt te staan. En mocht de stroom uitvallen, dan hebben we een noodaggregaat paraat."

Als de bouw verder volgens planning verloopt, kan het nieuwe sportcomplex in oktober 2021 open.

Marlou van Dijk

Tags

zwembad waluwe,sportcomplex waluwe,zwembad zaltbommel