bird
donderdag 28 maart | 12.29 uur

ChristenUnie tegen toegang betalen voor Munnikenland

05-01-2022 16:43
uur
Door: Britta Alink
DSC_4575-1
• Foto: Bommelerwaardgids

POEDEROIJEN - De fractie van de ChristenUnie wil niet dat mensen in de toekomst moeten betalen om te kunnen wandelen in het Munnikenland.

Dat schrijft gemeenteraadslid Mathilde de Hart in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Sinds afgelopen zomer moeten bezoekers al betalen om de vesting van Slot Loevestein te kunnen bezoeken. "Dat heeft tot veel onvrede geleid bij onze inwoners", aldus De Hart. Veel mensen waren immers gewend om even een rondje te wandelen over de vesting of er iets te drinken zonder het kasteel zelf te bezoeken. Dat was altijd gratis, maar daar moet men nu dus voor betalen.

Stimuleren
In november werd bekend dat de provincie Gelderland ruim een ton subsidie geeft aan Slot Loevestein. Daarmee wil het Slot bezoekers stimuleren om het omliggende natuurgebied Munnikenland te bezoeken. Volgens De Hart heeft de voorzitter van de Raad van Toezicht van Slot Loevestein in het voorjaar gezegd dat hij slagbomen wil plaatsen in het gebied om zo betaalde toegang te regelen. "Die wens wordt niet gedeeld door de ChristenUnie", aldus het gemeenteraadslid. Zij wil weten hoe het college over dit idee denkt.

Tags

ChristenUnie,Munnikenland,Poederoijen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie