bird
woensdag 24 april | 03.33 uur

Chris en Adri 60 jaar getrouwd: ‘Het sprookje begon in de Efteling’

08-05-2023 14:57
uur
Door: Britta Alink
60 jaar getrouw_chris van herp_adri van herp_foto koen vandenput
Chris en Adri van Herp met burgemeester Pieter van Maaren. (Foto: Koen Vandenput)

NIEUWAAL - Chris van Herp (81) en Adri van Herp - van Ballegooijen (79) vierden afgelopen maandag hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Pieter van Maaren kwam bij het diamanten paar op bezoek om de felicitaties namens de gemeente over te brengen.

Chris en Adri leerden elkaar kennen tijdens een uitstapje naar de Efteling. "Eigenlijk kenden we elkaar al wel een beetje, maar we kwamen elkaar daar op Tweede Pinksterdag toevallig tegen", vertelt Chris, die oorspronkelijk uit Zuilichem komt. "We zijn toen samen het Sprookjesbos ingegaan en dat is nooit meer overgegaan."

Adri is geboren en getogen in Aalst, maar na hun huwelijk ging het paar in Zuilichem wonen. Ze kregen drie kinderen en hebben ook een pleegkind. Inmiddels hebben ze zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Vrijwilligerswerk
Chris heeft zijn leven lang gewerkt in de bouw en onroerend goed en reisde daarvoor heel Europa door. "Als ik weg was, was Adri de baas in huis", zegt hij. "En als ik thuis was, was ze ook de baas." Chris is bij veel mensen bekend als mede-oprichter van de Dorpsraad in Zuilichem. Daarnaast zette hij zich in voor de Dorpsfilm (2016) en voor de ijsclub en was hij betrokken bij het Urker Mannenkoor. Voor zijn inzet kreeg hij in 2018 een Koninklijke Onderscheiding. Nog steeds doet hij veel vrijwilligerswerk, maar vanwege zijn leeftijd wel op een iets lager pitje.

Nieuwaal
Vorig jaar hebben Adri en Chris hun huis in Zuilichem verkocht en zijn ze verhuisd naar Nieuwaal, pal naast hun dochter. "De kinderen hebben ons fantastisch geholpen met de verhuizing", vertelt Chris. Het paar voelt zich al helemaal thuis in hun nieuwe woonplaats. "De mensen zijn heel vriendelijk in Nieuwaal", zegt Adri.

Boottocht
Het bruiloftsfeest is afgelopen zaterdag gevierd met een boottocht door de Biesbosch op De Zilvermeeuw. Terwijl in delen van het land de regen met bakken uit de lucht kwam vallen, bleef het daar droog en kon het gezelschap zelfs lekker op het bovendek zitten om van de omgeving, het lekkere eten en elkaars gezelschap te genieten.

Tags

chris van herp,adri van herp - van ballegooijen,60 jaar getrouwd