bird
vrijdag 29 maart | 00.11 uur

CDA Zaltbommel met jonge top 5 naar verkiezingen

02-12-2021 08:50
uur
Fotolux_CDA_29-11-2021_HR-DSC00514-1
• De top 5 van de kandidatenlijst met in het midden lijsttrekker Hein de Kort en rechts van hem gemeenteraadslid Nadine Koster. (Foto: Fotolux)

ZALTBOMMEL – Met een gemiddelde leeftijd van 33 jaar presenteert CDA Zaltbommel de top 5 van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Hein de Kort (30) is de lijsttrekker, Nadine Koster (25) staat op nummer twee.

Zij vormen op dit moment de fractie in de gemeenteraad. De Kort zit sinds 2016 in de raad en Koster sinds 2018. Nummer drie op de lijst is Diana Groeneveld, die de afgelopen vier jaar burgerlid was. Daarna volgen de nieuwkomers Erik van de Reijden en Stephan de Ruiter.

Kieslijst en verkiezingsprogramma zijn afgelopen week door de ledenvergadering van CDA Zaltbommel vastgesteld.

Toekomst
Volgens lijsttrekker Hein de Kort sluit de jonge kandidatenlijst goed aan op het thema van het verkiezingsprogramma ‘Samen maken we de toekomst’. “Met een jonge top van de lijst en een achterban met veel ervaring staan we midden in de samenleving”, zegt hij. “We hebben de toekomst, maar die kunnen we alleen maken mét de inwoners van gemeente Zaltbommel samen. Het gedachtengoed van het CDA, waaronder solidariteit en rentmeesterschap, willen we de komende vier jaar ook lokaal weer toepassen. We vinden dat we als gemeente inwoners moeten betrekken bij ontwikkelingen in hun directe leefomgeving. Of het nu gaat over de huisvesting van arbeidsmigranten, de bouw van een multifunctioneel centrum in Brakel of het parkeerbeleid in Zaltbommel, inwoners moeten betrokken worden en gehoord worden. Onze ambitie is om de komende vier jaar samen met de inwoners te bouwen aan onze toekomst.”

Tags

cda zaltbommel,hein de kort,nadine koster