bird
donderdag 28 maart | 16.18 uur

CDA stelt vragen over kerkje in Alem

29-03-2021 13:05
uur
Door: Britta Alink
kerkje-1
• Sinds het vertrek van het Dakpannenmuseum staat het kerkje leeg. (Foto: Bommelerwaardgids)

ALEM – CDA Maasdriel maakt zich zorgen over de toekomst van het voormalig NH-kerkje in Alem. Sinds het Dakpannenmuseum gesloten is, is niet duidelijk wat er mee gaat gebeuren.

De fractie heeft signalen opgevangen dat het college het kerkje aan de Sint Odradastraat zou willen verkopen. “Er zou zelfs al een aspirant-koper in beeld zijn, die het zou willen gaan gebruiken als woonruimte”, schrijft Peter van Boxtel namens het CDA aan het college.

Dorpsraad
Zijn partij zou liever zien dat de dorpsraad van Alem samen met andere verenigingen en stichtingen gebruik gaan maken van het kerkje. De gemeente heeft hierover gesprekken gevoerd, maar die zouden niet hebben geleid tot succes.

Verkoop
“Sinds wanneer is de verkoop van het kerkje een reële optie voor de gemeente”, wil Van Boxtel weten. “Sinds wanneer is een aspirant-koper in beeld en in hoeverre is dit een afweging geweest om uiteindelijk niet in te stemmen met de voorstellen gedaan door de dorpsraad?”

Dorpsgezicht
Het CDA wil verder weten hoe de gemeente, bij eventuele verkoop, ‘het authentieke en historische dorpsgezicht van Alem, waar het voormalig NH-kerk een wezenlijk onderdeel van is, in stand houdt.’ Ook heeft de fractie zorgen over de ‘historische en bijzondere’ begraafplaats met baarhuis achter het kerkje.

Tags

dakpannenmuseum,nh-kerkje alem