bird
woensdag 24 april | 03.40 uur

CDA geeft plantjes aan ‘Tegelwippers’

22-04-2021 09:10
uur
cda drieluik-1
• Vlnr. Nadine Koster, Diana Groeneveld en Hein de Kort van CDA Zaltbommel. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – CDA Zaltbommel planten weg aan inwoners van de gemeente, die tegels uit hun tuin weghalen om er groen voor in de plaats te zetten.

De fractie start deze actie in het kader van het NK Tegelwippen waarin de gemeente Zaltbommel de strijd aan gaat met de gemeente Maasdriel. Doel van deze landelijke wedstrijd is tegels verwijderen en op die manier meer plaats maken voor groen.

Duurzamer
“Minder tegels en meer groen is beter voor de biodiversiteit”, aldus CDA Zaltbommel. “Meer groen betekent minder hitte en een betere afwatering als het regent. Dan hebben we het nog niet eens gehad over dat planten onze CO2 opnemen en zuurstof produceren. Dit helpt weer mee om onze wereld een stukje beter en duurzamer te maken.”

Mooier
De CDA-raadsleden Hein de Kort en Nadine Koster en burgerraadslid Diana Groeneveld-Rooijens vinden het belangrijk ‘de wereld mooier achter te laten dan we haar aantreffen’. “Daarom doen we zelf mee aan deze challenge en roepen we alle inwoners op om ook mee te doen”, zeggen ze.

De weggehaalde tegels kunnen worden gemeld via de website www.nk-tegelwippen.nl

Aanmelden
Om een extra stimulans te geven, geeft de fractie aan tien personen in de gemeente Zaltbommel planten cadeau. Wie mee wil doen kan zich tot en met 2 mei opgeven via: fractie@cdazaltbommel.nl of via de facebookpagina of Instagram van CDA Zaltbommel.

Tags

nk tegelwippen,cda zaltbommel