bird
woensdag 28 oktober | 09.18 uur

Carnavalsoptochten in Maasdriel gaan niet door

13-10-2020 09:42
uur
carnaval-5
Foto: Adobe Stock

 

MAASDRIEL – De carnavalsoptochten in alle dorpen van de gemeente Maasdriel gaan in 2021 niet door. Dat meldt de Federatie Maasdriels Carnaval (FMC) maandagavond.

Het besluit is genomen na overleg met de gemeente.

Organisatorische obstakels
“Het FMC heeft de afgelopen periode gezocht naar allerlei mogelijkheden om op een passende manier optochten te organiseren”, schrijft voorzitter Chris Stoof in een brief aan alle (oud-)deelnemers van de optochten. “Naar nu blijkt zorgen de voorwaarden die worden gesteld en op dit moment gelden vanwege het coronavirus voor te grote organisatorische obstakels.”

Investering
Volgens Stoof hebben verschillende carnavalsvereniging aangegeven niet mee te willen doen als het niet op een ‘normale manier’ kan. “Het is voor de bouwers een te grote investering in tijd, geld en energie.”

Op kleine schaal
Stoof verwacht dat er plaatselijk ‘op kleine schaal’ wel ‘het een en ander gaat gebeuren’ op carnavalsgebied: “Het is afwachten wat er tegen die tijd kan en mag vanwege het virus.”

Geen alternatieven
FMC gaat in 2021 geen alternatieve optochten organiseren op een ander moment. “Wij gaan voor een spetterend carnaval in 2022”, besluit Stoof.

Tags

carnaval maasdriel,fmc,carnavalsoptochten maasdriel