bird
dinsdag 23 april | 16.49 uur

Carnavalsfeest Mispelgat verplaatst naar de zomer

21-09-2020 11:10
uur
carnaval-2
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL - Het carnavalsfeest en de optocht in Zaltbommel worden verplaatst naar het begin van de zomer.

Het bestuur van carnavalsvereniging De Wallepikkers hoopt dat de coronamaatregelen dan niet meer van toepassing zijn. "Zodat we ons fantastische feest alsnog kunnen vieren", schrijft de vereniging op facebook.

Geen polonaise
Raad van Elf, bestuur en verschillende andere partijen hebben gekeken of het mogelijk is om toch iets te organiseren. "Anderhalve meter afstand houden, vooraf gereserveerde zitplaatsen, geen polonaise en niet meezingen met de muziek is voor ons geen carnaval", aldus De Wallepikkers.

11-11 bal
Daarom gaan de feesten zoals het 11-11 bal (de jaarlijkse kick-off van het carnaval), het Bouwersbal en het Prinsenbal dit jaar niet door. "We zouden het verschrikkelijk vinden als er iemand ziek zou worden tijdens een door ons georganiseerd feest, met alle gevolgen van dien."

Digitaal
De vereniging gaat er vanuit dat het traditionele carnaval in februari niet door kan gaan. "We kiezen dan ook voor een combinatie van digitale carnavalsactiviteiten, die via social mediakanalen in februari worden uitgezonden en een fysiek carnavalsfeest met optocht in de zomer van 2021."

Alternatief
De exacte invulling van de digitale en de fysieke carnavalsmomenten wordt de komende weken verder uitgewerkt. "We zetten alles op alles om geen jaar zonder carnaval te hebben, al is het dan op een alternatieve manier", aldus het bestuur.

 

Tags

wallepikkers,mispelgat,carnaval zaltbommel