bird
dinsdag 26 september | 21.22 uur

Carnaval Zaltbommel in 2024 niet op de Gisbert Schairtweg

30-05-2023 15:46
uur
Door: Britta Alink
carnaval 2023_gisbert schairtweg_wallepikkers
Carnaval werd dit jaar gehouden in een feesttent op de Gisbert Schairtweg in Zaltbommel. (Foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - Gemeente Zaltbommel is druk zoekende naar een evenementenlocatie in Zaltbommel, waar onder andere het carnavalsfeest gevierd kan worden. Dat zei burgemeester Pieter van Maaren donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Hij gaf daarmee antwoord op vragen van fractievoorzitter Willemien van Gog-van Genderen van de VVD. Zij stelde vragen naar aanleiding van brieven van carnavalsvereniging De Wallepikkers. "De vereniging moet snel duidelijkheid krijgen over de locatie voor 2024", aldus Van Gog. "Ze hebben nog steeds geen antwoord gekregen op een brief die ze in maart hebben gestuurd."

Feesttent
Dit jaar werd het carnaval voor het eerst gevierd in een feesttent op het Schootsveld aan de Gisbert Schairtweg en dat was een groot succes. De Wallepikkers hopen daar dan ook volgend jaar weer terecht te kunnen. Maar dat gaat niet gebeuren, aldus de burgemeester.

Klimaatadaptatie
Het Schootsveld is namelijk nodig voor klimaatadaptatie, onder andere voor de afvoer en berging van hemelwater. "De gemeente is in gesprek met de carnavalsvereniging", aldus Van Maaren. "En we zijn druk zoekende naar een goede evenementenlocatie. Maar dat is een heel proces dat te maken heeft met veiligheid en bestemmingsplanprocedures. Er komt zeker een locatie waar de carnavalsvereniging mee aan de slag kan."

Brief aan gemeenteraad
De Wallepikkers hebben in april een brief aan de gemeenteraad gestuurd met de vraag vaart te zetten achter de locatiekeuze, zodat ze op tijd kunnen beginnen met de voorbereidingen van carnaval 2024.

 

Tags

carnaval zaltbommel,evenementenlocatie zaltbommel