bird
woensdag 15 mei | 15.59 uur

Carnaval en Lolliepop vanaf 2024 op terrein bij watertoren: 'Weten nu waar we aan toe zijn'

07-11-2023 17:28
uur
Door: Britta Alink
watertoren
Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt wordt het terrein naast de Witte Watertoren hét evenemententerrein voor Zaltbommel. Carnavalsvereniging De Wallepikkers is niet heel blij met de locatie, maar legt zich wel bij het besluit neer.

De gemeente is al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie voor grote evenementen, zoals carnaval en het festival Lolliepop. Ook ligt er volgens burgemeester Pieter van Maaren een aanvraag voor een kermis. "We willen een veilige locatie die voor langere tijd mee kan gaan", aldus Van Maaren.

Het terrein wordt in eerste instantie aangewezen als tijdelijke evenementenlocatie. De gemeente gaat het inrichten. Zo komt er een verharde ondergrond, water, verlichting en riool. Het is de bedoeling dat carnavalsvereniging De Wallepikkers er in februari 2024 al carnaval kan vieren. "We hebben hierover overleg gehad met de vereniging", zegt Van Maaren. "We weten dat de vereniging al kosten had gemaakt en zullen die vergoeden. Ook hoeft de vereniging niet zelf met omwonenden in gesprek, dat zullen wij als gemeente doen."

Positief
Carnavalsvereniging De Wallepikkers kon dit jaar terecht op het terrein aan de Gisbert Schairtweg. Dat mag niet meer, omdat het Schootsveld nodig is voor klimaatadaptatie, onder andere voor de afvoer en berging van hemelwater. Voorzitter Martijn Merks van de De Wallepikkers vindt het 'zeer teleurstellend' dat carnaval niet dichter bij de binnenstad kan blijven én dat de gemeente pas zo laat een nieuw terrein heeft aangewezen. "Wij vonden de Beersteeg een heel geschikte locatie", zegt hij. "We hebben daar ook al met omwonenden gesproken en met het bestuur van het hospice."

Toch gaat de vereniging positief aan de slag met de nieuwe locatie bij de watertoren. "We weten nu waar we aan toe zijn voor de komende twintig jaar", zegt hij. "We pakken de handschoen op en hopen dat we nu ook mee kunnen praten over de inrichting van het terrein."

Tags

carnaval,Lolliepop,De Wallepikkers,Martijn Merks