bird
donderdag 28 maart | 15.43 uur

Carina Lodder nieuw bestuurslid Matthäus Passion

03-12-2021 09:28
uur
Bestuurslid_Carina_Lodder-1
• Carina Lodder kwam vijf jaar geleden in Zaltbommel wonen. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – Carina Lodder is het nieuwe bestuurslid Marketing & PR van stichting Matthäus Passion Zaltbommel.

De jaarlijkse uitvoering van dé Matthäus Passion van het Rivierenland vindt zaterdag 9 april 2022 plaats in de bijzondere ambiance van de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel. Al sinds 1985 zet een enthousiaste groep vrijwilligers zich in om dit schitterende oratorium van Johann Sebastian Bach in Zaltbommel op Palmzaterdag te laten klinken.

Onder de indruk
“Al sinds mijn achtste jaar ga ik elk jaar, met mijn ouders, naar de Matthäus Passion, aldus Lodder. “De eerste uitvoeringen maakte ik mee in het Concertgebouw. Als kind was ik al diep onder de indruk en nog steeds kan de Matthäus Passion me raken. Zelf zing ik van kinds af aan. Ik begon in een kinderkoor en later zong ik in Utrecht veel klassieke koorwerken. Vooral die van Bach vind ik geweldig om te doen. Vijf jaar geleden verhuisden we naar Zaltbommel. Sindsdien zing ik met heel veel plezier bij interkerkelijk gospelkoor Eljakim. In Zaltbommel was ik diverse keren bij indrukwekkende uitvoeringen van de Matthäus Passion in de Sint Maartenskerk. Toen ik afgelopen zomer werd gevraagd voor het bestuur hoefde ik niet lang na te denken. Ik draag graag mijn steentje bij deze mooie traditie voort te zetten in Zaltbommel.”

Senta
Stichting Matthäus Passion Zaltbommel streeft naar kwalitatieve uitvoeringen en hecht waarde aan een regionale uitstraling. Zo zingt Jeugdkoor Senta op 9 april 2022 opnieuw mee in de uitvoering.

Met de interpretatie van dirigent en violist Johannes Leertouwer is deze uitvoering voor de tweede keer in Zaltbommel te horen. De laatste jaren kreeg deze Matthäus-Passion uitvoering lovende recensies; ‘Een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten waarmee Leertouwer zich kan meten met de absolute wereldtop’ en ‘In deze stad klonk de Matthäus Passion het beste’.

Kaarten zijn te koop vanaf € 35,- inclusief consumptie en programmaboekje via www.matthauspassion.nl. Tevens is het mogelijk Matthäusvriend te worden en genieten vrienden nog € 5,- extra korting evenals hun introducé.

 

Tags

matthäus passion,carina lodder