bird
dinsdag 16 april | 21.28 uur

Cameratoezicht Bachplein verlengd

18-03-2021 11:55
uur
bach3
• Naast cameratoezicht is er ook een stopverbod op het Bachplein. (foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL – De camera’s op het Bachplein blijven zes weken langer hangen, tot 22 april. Dat heeft burgemeester Pieter van Maaren vorige week in een brief aan de bewoners laten weten.

De burgemeester besloot in januari van dit jaar cameratoezicht in te voeren vanwege overlast op het plein. Volgens hem was er sprake van jeugdoverlast, vernielingen, geluidsoverlast, intimiderend gedrag en groepsvorming.

Preventief
“De overlastmeldingen met betrekking tot het Bachplein worden nog wel gedaan, maar zijn gelukkig wel afgenomen”, schrijft Van Maaren aan de bewoners. “De overlast kan mogelijk wel weer toenemen wanneer de avondklok wordt afgeschaft, het langer licht blijft en het mooier weer wordt. Om die redenen en vanwege het feit dat cameratoezicht ook een preventieve werking heeft, verleng ik het.”

Melden
Van Maaren roept de buurtbewoners op om eventuele verdachte omstandigheden en/of overlast te blijven melden bij de politie. “In dat geval kan de politie meteen live meekijken met de beelden”, aldus de burgemeester. Ook achteraf melden of aangifte doen is volgens hem zinvol. De politie kan de beelden terugzoeken.

Stopverbod
Een paar weken geleden is ook een stopverbod ingevoerd op het Bachplein om vervelend gedrag tegen te gaan.

Tags

bachplein,cameratoezicht zaltbommel