bird
donderdag 28 maart | 18.45 uur

Cadeaubon voor jonge mantelzorgers

07-05-2021 16:05
uur
AdobeStock_337786415-1
Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD – Welzijn Bommelerwaard geeft in de landelijke week van de Jonge Mantelzorger, van 1 t/m 7 juni, cadeaubonnen cadeau.

Kinderen en jongeren van 8 tot 23 jaar, die mantelzorger zijn in de Bommelerwaard, kunnen de cadeaubon aanvragen bij de mantelzorgconsulenten van Welzijn Bommelerwaard.

Chronisch
Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren groeit op met iemand in hun naaste omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte.

Meer zorgen
Dat kan een zieke vader of moeder zijn, een gehandicapt broertje of zusje of een ander familielid waarvoor intensief gezorgd wordt. De jongeren helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten en missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Omdat alle aandacht uitgaat naar degene die ziek is.

Extra aandacht
“Het is niet niks als je je altijd zorgen maakt om iemand van wie je houdt”, zegt Mariëlla van Heck-van Steenis, een van de mantelzorgconsulenten bij Welzijn Bommelerwaard. “Daarom vinden we het belangrijk dat deze kinderen in de eerste week van juni extra aandacht krijgen.

Lotgenoten
Mariëlla en haar collega Barbara van der Meer roepen jonge mantelzorgers op zich aan te melden voor de cadeaubon, zodat ze iets leuks voor zichzelf kunnen kopen. Daarnaast wordt gekeken of er jongeren zijn die zich willen aansluiten bij een lotgenotencontactgroep.

Aanmelden kan tot 31 mei via mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl

Vermeld in de e-mail naam en contactgegevens en een omschrijving voor wie gezorgd wordt.

Tags

mantelzorg,welzijn bommelerwaard,jonge mantelzorger