bird
zondag 19 mei | 13.03 uur

BWG TV dient verzoek in om lokale omroep te worden

10-11-2023 14:15
uur
Martinvanhemert-RoelofvandenOever-AndreVersteeg
V.l.n.r.: Martin van Hemert (BWG TV-hoofdredacteur), Roelof van den Oever (voorzitter Stichting BWG TV) en André Versteeg (cameraman). Foto: Bommelerwaardgids

BOMMELERWAARD – Stichting BWG TV heeft de ambitie om de nieuwe lokale omroep in de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel te worden. Als onderdeel van Bommelerwaardgids produceert het BWG TV-team nu al iedere week een videoreportage.

De kermis in Kerkdriel, de plaatsing van de eerste tiny houses van de Bommelerwaard, de opening van het nieuwe dierenasiel en het evenement Driels Wheels; het is slechts een kleine greep van de onderwerpen waarover het team van BWG TV (bestaande uit Bommelerwaardgids-redacteur Martin van Hemert en cameraman André Versteeg) sinds juli 2022 videoreportages heeft gemaakt. Deze video’s verschenen wekelijks op www.bommelerwaardgids.nl/bwg-tv en de diverse social media-kanalen.

Gemeenteraden
Toen op 9 mei 2023 het Commissariaat voor de Media (kortweg CvdM) de aanwijzing van Stichting OKE FM introk voor de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel zag BWG TV haar kans schoon. Inmiddels is de stichting BWG TV inclusief stichtingsbestuur én een Pbo (Programmabeleid Bepalend Orgaan) opgetuigd, om vervolgens een aanvraag in te kunnen dienen bij het CvdM. Nu dat proces succesvol is doorlopen en de indieningstermijn voor andere partijen is verlopen, zijn beide gemeenteraden aan zet om een advies aan het CvdM uit te brengen. Daarvoor hebben zij tot maart 2024 de tijd.

Met een archief dat inmiddels bijna 80 video’s bevat, een enthousiast en gemotiveerd team en tal van ideeën is BWG TV namelijk toe aan een volgende stap; het opstarten van een lokale omroep, zo legt voorzitter Roelof van den Oever uit: “Ook in de huidige tijd is een goed functionerende lokale omroep van toegevoegde waarde. Daar zijn we van overtuigd en daarom hebben we ervoor gekozen om deze stap te zetten.”

BWG TV-hoofdredacteur Martin van Hemert vult aan: “BWG TV zorgt – net als de Bommelerwaardgids – voor een goede nieuwsvoorziening door middel van nieuws-items en reportages, met daaromheen ruimte voor interessante en leuke andere programma’s.” Over de programmering wordt nog volop nagedacht, daarover volgt later meer informatie.

Tags

Stichting BWG TV,Bommelerwaardgids,BWG TV