bird
donderdag 25 april | 10.13 uur

Burgmeester met scholen in gesprek over corona

25-11-2020 09:50
uur
Door: Britta Alink
mondkapje2 kopie-5
• Vanaf 1 december geldt de mondkapjesplicht. (Foto: Adobe Stock)

BOMMELERWAARD – Burgemeester Pieter van Maaren van de gemeente Zaltbommel gaat met de scholen in gesprek over de toename van coronabesmettingen in de gemeente. “We moeten het onder controle krijgen”, zegt hij.

In Zaltbommel is het aantal besmettingen de afgelopen weken behoorlijk hoog. In Maasdriel zelfs nog een beetje meer. De afgelopen week werden in Zaltbommel 17 mensen positief getest en in Maasdriel 16.

Per 100.000
Omgerekend naar aantal besmettingen per 100.000 mensen zijn dat er in Zaltbommel 58,9 en in Maasdriel 63,9. Ter vergelijking: in Rotterdam lag het aantal besmettingen per 100.000 op 31,2, in Amsterdam op 27 en in Den Bosch op 25,1.

Verzorgingshuizen en scholen
Het is volgens burgemeester Van Maaren lastig om die cijfers te duiden. “Soms gaat het om een piek, omdat niet alle besmettingen op tijd zijn doorgegeven”, zegt hij. “Maar het is wel duidelijk dat er in de verzorgingshuizen en op scholen veel besmettingen zijn.” Hij wil dan ook met de scholen in gesprek om te kijken hoe die aantallen omlaag kunnen. “Het heeft onze volledige aandacht”, benadrukt Van Maaren.

Coronawet
Vanaf dinsdag 1 december treedt de landelijke coronawet in werking.

Mondkapjesplicht
Dat betekent onder andere dat er een mondkapjesplicht gaat gelden in openbare gebouwen. “De BOA’s in onze gemeente gaan extra controleren”, aldus de burgemeester. “Ze zullen niet meteen bekeuren, maar wel mensen gaan aanspreken. We moeten corona met elkaar onder controle krijgen.”

Tags

corona zaltbommel,corona maasdriel