bird
donderdag 25 april | 15.21 uur

Burgemeester sluit bedrijfspand wegens hennepvondst

03-08-2021 10:04
uur
hennep-2
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – Burgemeester Pieter van Maaren heeft maandag een bedrijfspand op De Wildeman gesloten voor de duur van een jaar. In het pand was op 1 juni 18,5 kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen.

De politie had een onderzoek ingesteld naar de activiteiten in het pand aan de Valeton 16F, nadat zij er ‘signalen over opvingen’. Samen met de Omgevingsdienst Rivierenland hield de politie onopvallend toezicht op het pand.

Bedrijfsauto
Tijdens een van die toezichtrondes zagen ze dat gedroogde henneptoppen vanuit het pand in een bedrijfsauto werden gelegd. Gedroogde henneptoppen worden verwerkt tot bijvoorbeeld rookbare wiet. De politie trof in het pand in totaal 18,5 kilo gedroogde henneptoppen aan. Ook vonden zij apparatuur die strafbaar is gesteld onder de Opiumwet.

Opiumwet
De burgemeester sluit het bedrijfspand op grond van artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles. Deze wet maakt het mogelijk voor een burgemeester om panden te sluiten als er sprake is van drugshandel of er duidelijke aanwijzingen zijn voor de productie van drugs.

Tags

hennep wildeman,henneptoppen