bird
zaterdag 20 april | 01.31 uur

Buddy Bench geplaatst op schoolplein Deken Wehmeijerschool in Velddriel

27-09-2021 16:24
uur
Door: Martin van Hemert
270921_BuddyBench-1
• De 'Buddy Bench' werd maandag geplaatst. Foto: aangeleverd

VELDDRIEL - Leerlingen van de Deken Wehmeijerschool (DWS) in Velddriel hebben maandag een zogeheten ‘buddy bench' op hun schoolplein geplaatst. Dat gebeurde in het kader van de week tegen het pesten.

Het bankje was een afscheidscadeau van de kinderen van groep 8 aan het eind van het vorig schooljaar. Het concept komt uit Amerika en het idee achter de ‘buddy bench' is dat kinderen er op kunnen gaan zitten als ze een speelkameraadje zoeken tijdens de pauzes op school.

Vriendschap
Kinderen die zich eenzaam voelen of niemand hebben om mee te spelen, kunnen op dit bankje gaan zitten. Zo wordt het duidelijk voor de andere kinderen dat het kind alleen is en kunnen ze hem of haar uitnodigen mee te spelen. Zo wordt niet alleen eenzaamheid bestreden maar ook vriendschap bevorderd.

Maandag, op de eerste dag van de week tegen het pesten, is de ‘buddy bench' officieel in gebruik genomen op DWS. "De kinderen hebben eerst in de klas aandacht geschonken aan pesten en je alleen voelen. Daarna zijn de kinderen van de kinderraad in alle groepen gaan vertellen wat de bedoeling is van een ‘buddy bench'." 

Om 9.00 uur gingen alle kinderen naar buiten. De kinderen van de kinderraad brachten het bankje naar buiten en plaatsten het op het schoolplein. "Hopelijk worden er, naast de vele vriendschappen die er al zijn, nog meer vriendschappen gesloten op de Deken Wehmeijerschool", laat directrice Conny Piels weten.

Tags