bird
dinsdag 26 september | 22.16 uur

Brons voor Zaltbommelse Indy op WK ijshockey onder-18

02-02-2023 14:46
uur
Door: Martin van Hemert
300123_IndyvdMeijden
Het team met Indy van der Meijden (rechtsachter staand). Foto's: aangeleverd

ZALTBOMMEL/DUMFRIES - IJshockeyster Indy van der Meijden uit Zaltbommel heeft recentelijk met de Oranje-dames een bronzen medaille behaald op het WK IJshockey onder-18 in Schotland. 

Het team dat ook bekend staat onder de naam 'Little Lions' vertrok op vrijdag 19 januari naar het WK U18 dames in Dumfries, Schotland. Daar streden ze samen met Groot-Brittanië, Letland, Australië, Turkije en Mexico om de wereldtitel. Het kampioenschap begon gelijk met een zware wedstrijd tegen de favoriet Groot-Brittanië. Dat hard werken loont is in deze wedstrijd wel bewezen, want Groot-Brittanië werd verslagen met 3-1.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

 
De volgende wedstrijd - tegen Australië - beleefde het team een collectieve off-day waardoor deze wedstrijd verloren ging met 0-4. Na een rustdag stond het duel met het niet te onderschatten Letland op het programma. Een zeer spannende wedstrijd op hoog niveau waarbij Letland in de laatste 1,5 seconde de gelijkmaker scoorde. In overtime (verlenging na een gelijke stand, red.) werd het 1-2 voor Letland.

Waarde
Om nog kans te maken op een medaille moesten de Little Lions aan de bak; beide nog te spelen wedstrijden moesten gewonnen worden. Turkije maakte het de Little Lions erg moeilijk, maar Nederland won met 2-1. In de laatste wedstrijd van het kampioenschap was Mexico de tegenstander. In dat duel bewees Van der Meijden haar grote waarde door zowel de eerste als de laatste goal te scoren. Mede dankzij die twee goals won Nederland met 3-1 van Mexico.

Daarmee was brons een feit voor het team waarvan Red Eagles Den Bosch met zes speelsters - waaronder Van der Meijden - de hofleverancier is.

Tags

Indy van der Meijden,ijshockey