bird
vrijdag 29 maart | 07.18 uur

Bouwvakkers schieten politie te hulp om 'hulpeloos' kalfje uit sloot te redden

22-09-2021 09:33
uur
Door: Martin van Hemert
220921_koeien-1
• Foto: Facebookpagina Politie Bommelerwaard

BRUCHEM – Een bijzonder tafereel dinsdag in Bruchem; daar schoten bouwvakkers namelijk de politie te hulp om een pasgeboren kalfje uit een sloot te redden. Het kalfje maakt het goed.

De politie ontving dinsdagmiddag een melding van een nietsvermoedende treinmachinist dat hij een kalfje in de sloot had gezien ter hoogte van de Inktfordseweg in Bruchem.

Zoeken
Eenmaal ter plaatse bleek het nog niet zo makkelijk om het kalfje op te sporen. Daarom deden de aanwezige agenten een beroep op een aantal bouwvakkers die aan het werk waren bij de nieuw te plaatsen windmolens. “Wij zagen een aantal bouwvakkers aan het werk bij de nieuwe windmolens. Omdat de Inktfordseweg behoorlijk lang is hebben wij de bouwvakkers gevraagd om ons te ondersteunen. Zij zijn samen met ons gaan zoeken naar het kalfje.”

Hulpeloos
De gezamenlijke zoektocht bleek een succes: “Een van de bouwvakkers zag het kalfje hulpeloos in de sloot tegen het riet aan staan. De bouwvakkers hebben het pasgeboren kalfje uit de sloot gehaald en bij moeder koe neergelegd. Deze ontfermde zich direct over haar kroost.” Eind goed, al goed: het pasgeboren kalfje maakt het goed.

Tags