bird
vrijdag 29 maart | 07.25 uur

Bommelweek gaat niet door

12-07-2021 13:26
uur
AdobeStock_415678446
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – De Bommelweek gaat ook dit jaar niet door. Dat heeft het bestuur van het Binnenstadsfonds ‘met teleurstelling en pijn in het hart’ moeten besluiten.

De Bommelweek wordt sinds een paar jaar georganiseerd in de laatste week van de schoolvakantie. De hele week staan altijd gevarieerde activiteiten op het programma met als hoogtepunt de grote braderie op donderdag.

Verantwoordelijkheid
“Als organisatie zijn we verplicht om alle maatregelen in te zetten voor het beschermen van bezoekers, deelnemers en omstanders bij een evenement”, licht Rob Muller namens het Binnenstadsfonds toe. “We hadden vorige week als bestuur al besloten dat de binnenstadondernemers deze verantwoordelijkheid niet kunnen dragen. Toen vrijdagavond nieuwe coronamaatregelen bekend zijn gemaakt rond de organisatie van evenementen, was dat voor ons de bevestiging dat we de goede keuze hebben gemaakt.”

Kleine evenementen
Volgens Muller blijven de ondernemers vooral kijken naar wat wél kan. “We gaan iedereen de aankomende zomerperiode laten zien, horen, ervaren én beleven dat Zaltbommel een bruisende stad is”, zegt hij. “We zullen regelmatig een klein evenement organiseren, dat ‘zomer’ in de stad brengt.”

Het zomerprogramma wordt bekend gemaakt via de social media kanalen van Beleef Zaltbommel en natuurlijk in de Bommelerwaardgids.

Tags

bommelweek,bommelweek 2021