bird
donderdag 25 april | 06.06 uur

BommelStones veroveren gemeente Zaltbommel

04-01-2021 08:40
uur
bommelstones-2
Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL – Steeds vaker kom je ze tegen in het hele land: vrolijk beschilderde stenen, zomaar ergens in de natuur. Drie vriendinnen uit Kerkwijk zijn zo enthousiast over de nieuwe rage Happy Stones, dat ze in de gemeente Zaltbommel zijn gestart met BommelStones.

Tijdens de eerste lockdown in maart kwam Albertine Gouda de pagina KEITOF tegen op facebook. Een initiatief dat mensen aanmoedigt om stenen vrolijk te beschilderen en ergens achter te laten om andere mensen een geluksmomentje te bezorgen.

Kort geleden kwam Jet de Haas een andere pagina tegen. Samen met Diana Groeneveld besloten ze actie te ondernemen.

Veel mensen
In het land zijn inmiddels al verschillende facebookgroepen aan de slag met dit initiatief, zoals Doodle Stones en Rockpainting. En nu is er ook de groep BommelStones. “Het werkt natuurlijk alleen als er veel mensen enthousiast worden en meedoen”, zeggen de drie vrouwen. “Dus zoek een steen, maak hem schoon, beschilder de steen met verf of stiften op waterbasis en laat hem op reis gaan.”

BommelStones
Deelnemers wordt gevraagd op de achterkant het facebooktekentje te schilderen met de vermelding ‘BommelStones’ en eventueel de eigen naam of initialen.

Foto
Wie een steen vindt, wordt gevraagd er een foto van te maken. Hiervoor kun je hem gewoon mee naar huis nemen. De deelnemer plaatst de foto op de facebookpagina, schrijft er bij waar de steen gevonden is en waar de steen zijn reis gaat vervolgen.

Alle dorpen
Inmiddels liggen in alle dorpen van de gemeente Zaltbommel al stenen te wachten op wandelaars, die ze komen ontdekken.

Natuur
“Plak geen loslatende onderdelen op de steen, zoals glitters, knoopjes of wiebeloogjes”, benadrukken de drie vriendinnen. “Die kunnen los laten en onbedoeld in de natuur terecht komen of opgegeten door dieren.”

 

Tags

bommelstones,keitof