bird
woensdag 12 augustus | 17.08 uur

Bommelse kunst te zien in Fries dorp

17-07-2020 09:00
uur
expokees-2
• Een voorproefje (Kunstlokaal No.8).

ZALTBOMMEL/JUBBEGA – Beeldend kunstenaar Kees van de Wal uit Zaltbommel exposeert vanaf eind juli bij Kunstlokaal No.8 in het Friese dorp Jubbega.

In een duo-expositie met Colin de Rover laat Van de Wal vrijwel uitsluitend nieuw werk zien. Dit is de eerste expositie waarin hij alleen wandobjecten toont, geen schilderijen.

Vijf jaar geleden exposeerde Van de Wal al een keer in het Friese dorp, toen in een solo-expositie bij galerie Kunsthuis LOOF.

'Vorm en Vrijheid'
In de expositie ‘Vorm en Vrijheid’ toont de Bommelse kunstenaar wandobjecten. Losgemaakt uit de schilderijen, waar ze oorspronkelijk ontstonden als abstracte landschapselementen, nemen ze krachtige gestalten aan. Ze schuiven over elkaar, smelten samen. Zoekend naar evenwicht vinden ze hun plaats en houding. Tegen de wand gaan ze relaties aan met elkaar en met de tussenruimte. Uitgesproken karakters.

Colin de Rover
Colin de Rover, wonend en werkend in Orvelte, toont in deze expositie speelse assemblages uit metaal, opgebouwd uit gevonden industriële objecten en materialen, soms verzinkt of afgewerkt in frisse kleuren, vaak roestig als het is.

De expositie is te zien van 25 juli t/m 16 augustus, elke woensdag t/m zondag van 12:00 tot 18:00 uur. Kunstlokaal No.8 bevindt zich aan de Schoterlandseweg 55 in Jubbega-Schurega.

www.keesvandewal.nl

Tags

Kees van de Wal,Kunstlokaal No.8,Vorm en Vrijheid

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2