bird
zondag 26 juni | 01.57 uur

Bommelerwaardse clubs vergalopperen zich massaal in strijd om titel en nacompetitie

25-05-2022 12:49
uur
Door: Marry Bouman
230522_HiddeBoersmaGVVNeo-1
GVV'63-verdediger Hidde Boersma probeert het schot van NEO'25 te blokken, doelman Rick de Koning kijkt toe. Foto: Gijs van Tuijl

BOMMELERWAARD - De reguliere voetbalcompetitie loopt op zijn eind. De meeste clubs hebben nog twee wedstrijden voor de boeg. Een paar hoofdprijzen zijn nog te vergeven waarbij regioclubs direct zijn betrokken. In de tweede klasse F is dat Roda Boys/Bommelerwaard en in de derde klasse D gaat het om GVV ’63. Hieronder een kort overzicht van de huidige stand van zaken van alle regioclubs, na een weekend om snel te vergeten.

In 1C kan Nivo Sparta geen prijzen meer halen. Wel kunnen de Zaltbommelaren proberen op de ranglijst een plaatsje op te schuiven. De huidige nummer vijf - Roda ’46 - heeft maar twee punten meer. Vijfde worden zou een mooie afsluiting kunnen zijn van een uitstekend seizoen. Trainer Niels Blom wil er nog voor gaan en wil dan ook niets weten van wedstrijden om des keizers baard. “Zo zit ik als trainer niet in elkaar. Ik wil altijd winnen en alles blijven geven”, weet zijn team wat er verwacht wordt.

Promoveren
Roda Boys/Bommelerwaard lijkt in de tweede klasse F na het verlies van afgelopen zaterdag op bezoek bij Heukelum zo goed als zeker uitgeschakeld voor de titel. Roda Boys-aanvoerder Toby Tan geeft de moed desalniettemin nog niet helemaal op. “Maar dan moeten wij wel een storm in de zeilen krijgen”, stelt de Waalwijker. “Ik denk dat wij nog wel twee keer winnen maar ik denk dat SVW helaas niet twee keer verliest.” Geen titel? Dan maar promoveren via de nacompetitie, wordt vervolgens het credo in Aalst. Roda Boys neemt - als het zich op de tweede plaats handhaaft tenminste - de periodetitel over van SVW.

GVV ’63 is in de derde klasse D nog volop in de race voor de titel, al verloor de ploeg uit Gameren zaterdag kostbare punten in eigen huis. NEO'25 hield de manschappen van trainer Denny van Geffen op een 2-2 gelijkspel, na eerder dit seizoen in Waalwijk met 3-3 te hebben gelijkgespeeld. Door het puntenverlies heeft GVV'63 nu één punt minder dan Schelluinen. “We hebben ons afgelopen zaterdag tegen NEO’25 vergaloppeerd en onszelf een slechte dienst bewezen. Of het nu aan de kampioensdruk bij ons lag? Ik weet het niet”, aldus Van Geffen. “Ik denk dat Schelluinen wel het makkelijkste programma heeft.” 

Leuk detail: in de laatste wedstrijd speelt Schelluinen uit bij NOAD’32, dat volgend seizoen de nieuwe club wordt van Van Geffen. “Zou mooi zijn als NOAD’32 ons helpt”, lacht Van Geffen. Als de titel wordt gemist mag GVV ’63 via de nacompetitie proberen te promoveren.

BZC ’14 kreeg zaterdag een dreun te verwerken met het verlies in de directe confrontatie met concurrent NOAD’32 en daardoor werd het gat vijf punten. Alleen een wonder kan de fusieclub nog in de derde klasse houden. In 4F is er voor Well en Kerkwijk niets meer te halen. Well kende een flitsende seizoensstart maar dat niveau ebde snel weg.

Zondagvoetbal
Alem mocht in 3C (zondag) een poos ruiken aan de nacompetitie maar die hoop is vervlogen. Competitiegenoot DSC moet voor de zekerheid nog een paar puntjes pakken om helemaal zeker te zijn van handhaving. In 4G zag vóór zondag de toekomst voor Jan van Arckel er nog best rooskleurig uit om de nacompetitie te kunnen halen. Maar door het verlies tegen Maliskamp liggen de kaarten anders geschud. “We zullen uit het destijds afgebroken duel door het uitvallen van de lichtinstallatie met Buren (tussenstand 1-0 voor Buren, red.) en uit de thuiswedstrijd tegen MEC'07 dan wel het maximale moeten halen. Ik denk dat het gaat lukken”, blijft trainer Giel Goesten het positief bekijken. De Jantjes zijn daarbij nog wel afhankelijk van de resultaten van Buren en VCB in de resterende duels.

Vinkentouw
Tenslotte in 5B (zondag) hebben HRC ’14 en Hedel allebei nog kans op een verlenging van het seizoen. Hedel wedijvert nog mee voor de tweede periode en HRC ’14 zit ook nog op het vinkentouw om bij het toetje aan te schuiven. De fusieclub uit Hurwenen/Rossum kan zelfs nog voor een veel grotere verrassing komen te staan. “We kunnen nog kampioen worden”, lacht trainer René van der Putten. 

Hij legt uit: “Op de laatste speeldag moeten wij naar koploper Wadenoijen. Als Wadenoijen tweemaal verliest en wij winnen beide wedstrijden hebben we een puntje meer. Maar het zou wel wonderlijk zijn natuurlijk. Ik denk wel dat wanneer we de twee resterende wedstrijden winnen, dat we dan nog niet klaar zijn. Wie weet zitten we dan in de nacompetitie.”

RKVSC staat in deze klasse weer op de vertrouwde onderste plaats.

Tags

amateurvoetbal,nacompetitie,kampioenschap

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

ikzoekuwhuis-banner336x336px-2
mada-banner336x336px-334x0
metalura-336x336-steelart
vdolw-bommelerwaardgids-336x336
metalura-336x336-balkonbeglazing2
artisan-banner336x336px-v2
manpune-banner336x336pxkopie
metalura-336x336-glazenwanden
arkadya-banner336x336px-2
lsh-banner336x336px-21
fordgerritse-banner336x336px-v2
horssenbv-banner336x336px
p-gsafety-banner336x336px
optisportdekreek-banner336x336px
klaverklinieken-bwg-336x336
movementpodotherapie-banner336x336px
wolplein-banner336x336px