bird
zaterdag 20 april | 03.16 uur

Bommelerwaard Runners klaar voor Roparun: 'We weten waar we het voor doen'

29-09-2021 15:12
uur
Door: Martin van Hemert
270921_Roparunners en QR laag-1
• De Bommelerwaard Runners zijn klaar voor de Roparun. Foto: Koen Vandenput

BOMMELERWAARD - Voor het eerst sinds Pinksteren 2019 gaat de Roparun komend weekend weer van start. Het wordt een alternatieve editie, maar dat mag voor nestor Gerard Bambacht én 'benjamin' Rick de Koning van Team Brandwijk Bommelerwaard Runners de pret niet drukken.

Niet van Rotterdam naar Parijs (of andersom) óf van Hamburg naar Rotterdam, maar een ronde binnen onze landsgrenzen. Dit jaar ziet de Roparun er anders uit dan gewoonlijk. Team Bommelerwaard Runners is al sinds 2000 vertegenwoordigd bij het evenement dat bedoeld is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel; de zorg voor kankerpatiënten.

Wilde paarden
Gerard Bambacht - oprichter van de Bommelerwaard Runners - is blij dat de Roparun eindelijk weer start: "Corona is natuurlijk heel erg – dat is voor veel mensen verkeerd afgelopen – maar kanker is ook gewoon door blijven gaan. Het is een grote opluchting dat we nu weer wat kunnen doen. We zijn net een stel wilde paarden dat losgelaten wordt." 

Familie
Eén van die 'wilde paarden' is de 28-jarige Rick de Koning. Hij gaat voor de eerste keer namens de Bommelerwaard Runners meedoen. Dit jaar nog als chauffeur, maar in de toekomst - als het goed is - ook als hardloper. Hij heeft een duidelijke persoonlijke motivatie; zijn moeder overleed namelijk begin dit jaar aan kanker. "Ik weet nu hoe erg het is, wat het aanricht. En dat is erg voor de persoon die het heeft, maar het gaat de hele familie aan."

Samen-gevoel
"Ik denk dat iedereen blij is dat de Roparun nu doorgaat. Het is uiteindelijk toch een soort 'samen-gevoel' dat je met zijn allen creëert. En iedereen weet waar hij of zij het voor doet. Al haalt iedereen een euro op, dan is het goed, maar natuurlijk is het wel; hoe meer, beter." "Als we maar heelhuids thuiskomen, de Roparun-sfeer weer hebben kunnen proeven en een leuk bedrag hebben binnengehaald, is het voor ons geslaagd", besluit Bambacht.

Doneren is mogelijk via de QR-code in de foto óf via: https://roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/76

Tags