bird
donderdag 25 april | 11.38 uur

Boa’s gemeente Maasdriel beëdigd

25-09-2020 15:55
uur
boa's-2
• Burgemeester Henny van Kooten met de twee boa's. (foto: gemeente Maasdriel)

MAASDRIEL – Twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Maasdriel zijn deze week beëdigd.

Dat betekent dat zij vanaf nu over alle bevoegdheden beschikken om binnen de gemeente toezicht te houden, controles uit te voeren en te handhaven waar nodig.

De twee boa’s zijn sinds enige tijd in dienst bij de gemeente Maasdriel. Voorheen werden zij ingezet via de gemeente Den Bosch.

Grote wens
Volgens burgemeester Henny van Kooten was het een ‘grote wens’  om de boa’s in eigen dienst te nemen. Toen de gemeenteraad het budget voor toezichthoudende taken te verhogen, kon de gemeente die stap zetten.

Positief effect
“We merken dat de inzet van de boa’s tot een positief effect op de lokale samenleving en het gedrag van de inwoners leidt”, aldus Van Kooten. “Nu de boa’s in eigen dienst zijn, kunnen we de ureninzet verder uitbreiden. En dat is wenselijk. Naast het reguliere toezicht houden en handhaven kunnen ze nu ook meer ingezet worden bij controles op het gebied van huisvesting arbeidsmigranten, een omvangrijk project.”

Ergernissen
De boa’s pakken overlast en kleine ergernissen aan, die de leefbaarheid in de openbare ruimte aantast. Denk aan fout parkeren, hinderlijk gedrag en afval dumpen.

Veiligheid
Ook kunnen boa’s worden ingezet in het kader van de veiligheid. Bijvoorbeeld bij het sluiten van drugspanden en het controleren op mensenhandel.

Corona
Tijdens de coronacrisis houden de boa’s toezicht op het naleven van de noodverordening, bijvoorbeeld in de horeca en op straat.

Inwoners die een klacht hebben of overlast willen melden, kunnen dat doen via www.maasdriel.nl , bellen naar 14 0418 of mailen naar info@maadriel.nl

 

 

Tags

boa's,boa's maasdriel