bird
woensdag 07 juni | 20.44 uur

Blik achter de schermen tijdens rondleiding XL in Kasteel Ammersoyen

10-05-2022 14:52
uur
Door: Martin van Hemert
ammersoyen
Foto: Bommelerwaardgids

AMMERZODEN - Mensen die graag Kasteel Ammersoyen in zijn volledigheid willen ontdekken, kunnen tot en met oktober iedere maand deelnemen aan de rondleiding XL. 

Deuren die normaal gesloten blijven gaan tijdens deze extra lange rondleiding wel open, zodat deelnemers een exclusief kijkje achter de schermen krijgen. Van de kelders via diverse torenkamers en verdiepingen gaat de Rondleiding XL naar de grote zolder van Ammersoyen met zijn bijzondere overkapping en hijswiel. Ook de oostvleugel van het kasteel, diverse torenkamers en het poortgebouw zijn tijdens de Rondleiding XL te bezichtigen.

Uiteraard komen ook de vertrekken uit de reguliere rondleiding aan het bod, zoals het vrouwenverblijf, de ridderzaal, de kerker en meer. De rondleiding XL duurt van 14:00 tot 16:00 uur en vindt plaats op de zondagen 22 mei, 26 juni, 24 juli, 28 augustus, 25 september en 16 oktober. Stevige schoenen en kleding die stoffig mag worden zijn een pre. De rondleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Entree bedraagt voor volwassenen 15 euro, kinderen tot en met 18 jaar betalen 8 euro. Reserveren is noodzakelijk door vooraf e-tickets boeken via: www.glk.nl/ammersoyen

Tags

Kasteel Ammersoyen,rondleiding XL