bird
zaterdag 20 april | 13.19 uur

Birgit Koning opent hypnosepraktijk in Zaltbommel

28-12-2020 12:10
uur
Door: Britta Alink
birgitkoning-2
• Birgit Koning in haar praktijk PuurBewustZijn. (Foto: Koen Vandenpunt)

ZALTBOMMEL - In twee tot drie sessies van je grootste angsten afkomen. Of stoppen met roken. Of gewicht verliezen. Therapeut Birgit Koning (54) heeft al veel goede resultaten geboekt met hypnose behandelingen.

Sinds haar achttiende werkt ze in de geestelijke gezondheidszorg. Momenteel nog twee dagen per week als praktijkondersteuner GGZ bij huisarts Ttito Fernandez Baca. "Hypnose kwam op mijn pad en ik merkte meteen hoe snel je er resultaat mee krijgt", vertelt Birgit in haar praktijk PuurBewustZijn in het Integraal Gezondheidscentrum aan de De Virieusingel.

'Show-hypnose'
Vaak zijn mensen een beetje huiverig als het over hypnose gaat. "Ze hebben dan op televisie gezien dat de hypnotiseur ze de meest vreemde dingen kan laten doen", vertelt Birgit. "Maar dat is niet de realiteit, wat je daar ziet is 'show-hypnose'. In werkelijkheid blijven cliënten helemaal in controle, zijn ze er compleet bij. Je kunt zelf blijven praten en het gewoon zeggen als je het niet meer wilt."

Stuk sneller
Iemand die voor bijvoorbeeld voor angsten psychische hulp zoekt, krijgt vaak een therapie die een stuk of tien sessies beslaat. Met hypnotherapie gaat het een stuk sneller, soms maar één behandeling, soms twee of drie. "Dat komt omdat je tijdens de hypnose je bewust zijn ontspant en door de ontspanning staat het onbewuste brein open voor suggesties "legt Birgit uit.

Somberheidsklachten
"Daardoor kom je meteen tot de kern van het probleem, bij het onderbewuste. Waar komt die bepaalde angst vandaan, waardoor is dat ene zaadje geplant? Hypnose werkt bij angsten, maar ook bij somberheidsklachten, gebrek aan zelfvertrouwen, schuldgevoelens of rouwverwerking. Zelfs bij stoppen met roken of andere verslavingen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het werkt."

Intakegesprek
Wie zich bij Birgit aanmeldt voor een behandeling krijgt een uitgebreid intakegesprek. Daarna volgen een of meerdere hypnose-sessies, die een uur tot anderhalf uur duren.

Ervaringsverhalen
Op www.puurbewustzijn.nl hebben cliënten ervaringsverhalen geschreven, waaruit blijkt dat ze bij PuurBewustZijn enorm geholpen zijn. Ook als je behoefte hebt aan coaching kan je bij Birgit terecht,

Tags

birgit koning,puurbewustzijn,hypnose zaltbommel