bird
dinsdag 26 september | 22.25 uur

Bejaarde vrouw in verzorgingshuis Kerkdriel gedupeerd door bankmedewerkerfraude

14-09-2023 10:33
uur
Door: Martin van Hemert
140923_KerkdrielFraude
Foto: screenshot Opsporing Verzocht

KERKDRIEL – Een oudere vrouw die in een verzorgingshuis in Kerkdriel woont is zwaar de dupe geworden van een bankmedewerkerfraudeur. De zaak werd afgelopen week behandeld in het AVROTROS-programma ‘Opsporing Verzocht’.

In de aflevering werd vermeld dat de fraudeur een bankpas had opgehaald bij de vrouw en haar had overtuigd ook haar sieraden en duizenden euro’s aan spaargeld af te geven aan een nepkoerier, zodat ze ‘veilig waren tegen inbraken’. Dat verhaal bleek helaas voor het slachtoffer niet te kloppen.

In Opsporing Verzocht werden kort beelden vertoond van de man die geld pint met de bankpas van de oudere vrouw. De bewegende beelden zijn te vinden via: https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/item/deze-verdachten-zijn-betrokken-bij-fraude-1/

(Tekst loopt door onder de foto's)
Wie de pinner met het nummer OON-185 kent of meer informatie heeft over het criminele netwerk achter deze oplichtingspraktijken, kan contact opnemen via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anonieme tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Geloofwaardig
Dagelijks maken bankmedewerkerfraudeurs slachtoffers in Nederland. Deze criminelen doen zich voor als medewerker van de bank. Ze vertellen slachtoffers dat er verdachte overboekingen plaatsvinden op hun rekening. Omdat ze heel specifieke informatie hebben, zoals het bankrekeningnummer en het adres van hun slachtoffers, lijkt hun verhaal geloofwaardig. In goed vertrouwen loggen mensen in op hun bankomgeving, terwijl de criminelen meekijken.

Of de zogenaamde bankmedewerkers komen aan de deur om pinpas en pincode op te halen 'om de pas te laten blokkeren'. In werkelijkheid halen ze duizenden euro's van de rekeningen van hun slachtoffers.

 

Tags

bankmedewerkerfraude,opsporing verzocht