bird
vrijdag 29 maart | 00.55 uur

BBQkampioen start online slagerij

23-04-2021 15:55
uur
Door: Britta Alink
familieversluis-1
• Lenie, René en Arinda Versluis. (foto: aangeleverd)

NEDERHEMERT - Ook voor de BBQkampioen betekende de lockdown in maart vorig jaar een harde economische dreun. "Toch waren we optimistisch", zegt eigenaar René Versluis. "We dachten in juni wel weer aan de slag te zijn."

Maar dat viel tegen. Want terwijl op Tweede Pinksterdag de horeca weer open mocht, bleven er nog veel coronamaatregelen gelden. "Zo af en toe werd er nog een barbecue of buffet besteld voor een man of veertig", vertelt René. "Vaak werd dat dan toch op het laatste moment afgezegd. Mensen durfden het toch niet aan om met zoveel mensen tegelijk een feestje te vieren."

Online slagerij
Ondertussen zocht René samen met zijn dochter Arinda Krielaart en zijn vrouw Lenie naar manieren om bezig te blijven. Afhaalmaaltijden vonden ze niet zo'n goed idee, omdat hun bedrijfspand gevestigd is op het bedrijventerrein in Nederhemert. "Bovendien wilden we de restaurants niet voor de voeten lopen", vertellen ze. En dus kwamen ze al snel tot de conclusie om een online slagerij te openen.

Roots
"Terug naar mijn roots", lacht René. Hij begon immers in 1994 als slager in de supermarkt in Aalst. In 2008 startte hij daarnaast met het bedrijf de BBQ-kampioen. Dat liep al snel zo goed, dat hij stopte als slager binnen de supermarkt en een bedrijfspand huurde op De Ambachtshof. De ruimte is perfect geschikt om barbecues en andere cateringklussen tot in de puntjes voor te bereiden. En ook voor de online slager is het ideaal. 'Voor 11:00 uur bestellen is dezelfde dag nog bezorgd', luidt het motto van Slagerij Versluis.

Diepgevroren
"We zijn gestart met het aanbieden van grote stukken vlees, diepgevroren, maar hebben het assortiment inmiddels flink uitgebreid", vertelt René. "Arinda heeft de website gebouwd, voor de webshop hebben we hulp ingeschakeld. We hebben een chauffeur die alles rondbrengt."

Maaltijdpannen
Erg populair zijn de 'Maaltijdpannen' en de 'Borrelpannen'. "We draaien nog steeds niet de omzet van voor corona", zegt René. "Maar we zijn lekker bezig en hebben gelukkig niemand hoeven ontslaan. We hopen natuurlijk weer in de catering aan de slag te kunnen, maar ik denk dat het nog wel even duurt voordat mensen thuis weer feesten en partijen gaan organiseren."

Online Bingo
Op Bevrijdingsdag, woensdag 5 mei, organiseert Versluis een online Bingo. "Gratis meedoen en natuurlijk met mooie vleesprijzen", licht Arinda toe. "Het is ontzettend leuk om op deze manier actief te blijven en het is voor ons belangrijk dat iedereen weet dat we er nog steeds zijn."

Koningsdag
De BBQkampioen is in de hele Bommelerwaard beroemd om zijn broodjes hamburger, kipsaté en worst tijdens braderieën en feestdagen zoals Koningsdag. Ook dit jaar wil Versluis die lekkere broodjes aanbieden, gewoon vanuit zijn eigen tuin in Gameren. Bestellen kan via de website. Laten bezorgen kan ook, in de hele Bommelerwaard is dat gratis (bij een bestelling vanaf 20 euro). Kijk voor meer informatie en bestellen op:

www.slagerijversluis.nl

 

 

Tags

bbqkampioen,slagerij versluis,rené versluis